Digitália

2022.10.04. 06:00

Mi az a TikTok Now és hogyan kell használni?

Akinek túl ismerősnek tűnik az app, egyáltalán nem téved.

Forrás: TikTokNow

A TikTok Now lényegében nem más, mint egy másik, egyre népszerűbb alkalmazás, a BeReal tiktosított másolata. A klón ugyanarról szól: a regisztrált felhasználók mindennap más időben rögzítsenek a mobiljuk elő- és hátlapi kamerájával egy képet, arról, ahol éppen vannak.

Vagyis mindenféle szűrő és smink, világítás és előnyös helyzetek beállítása nélkül posztoljanak arról, hogy abban a pillanatban hol vannak és mit csinálnak. 

Nem a legszerencsésebb app azoknak, akiknek titkos viszonyuk van, vagy mondjuk bűnözni készülnek, de a fejlesztők szerint reálisabb képet nyújt a barátainknak.

 

Mindazonáltal a Feedjükön csak 18 év felettiek oszthatják meg spontán helyzetképeiket, a 13 és 15 közötti korosztálynak csak a saját ismerőseik maradnak – persze kíváncsian várjuk, hogy miként fogja a TikTok ellenőrizni a felhasználók valós életkorát. Lesznek itt még meglepetések.

Nem ritkaság, hogy az IT-cégek simán lelopják egymás ötleteit: például a YouTube Shorts éppen a TikTok rövid videóit utánozta.

Azt mondják, az utánzás a hízelgés legőszintébb formája, de ebben az esetben nehéz nem másolónak nevezni a TikTokot. Úgy tűnik, a BeReal és a TikTok között összesen annyi a különbség, hogy az előbbi fényképekhez készült, utóbbinál pedig választhatnak a felhasználók a fotó és egy 10 másodperces videó készítése között. Ezenkívül a TikTok Now három percet ad a felhasználóknak a posztolásra, szemben a BeReal szigorúbb két percével, így talán marad egy kis idő a hajunkat megigazítani.

Mindkét app push értesítésekkel figyelmezteti a felhasználókat, hogy ideje posztolni.

A TikTok Now-t Amerikában a TikTok részeként, mindenütt másutt, így Magyarországon is önálló mobilalkalmazásként vezették be. Letölthető iOS és Android rendszerre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!