Elképesztő szám

2022.08.15. 19:00

Legördült a futószalagról a Tesla egymilliomodik autója Kínában

A Tesla összesen már több mint 3 millió autót gyártott – írta Elon Musk a Twitteren.

Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2020. szeptember 3-án.

Fotó: MTI/EPA/Alexander Becer

Az amerikai Tesla Inc. 2019-ben alapított sanghaji gigagyárában elkészült az egymilliomodik autó – jelentette be hétfőn Elon Musk alapító és vezérigazgató a Twitteren.

Gratulálunk a sanghaji gigagyárnak az egymilliomodik autó legyártásához! A Tesla összesen már több mint 3 millió autót gyártott

– áll Musk Twitter-bejegyzésében.

Elon Musk néhány hete jelentette be, hogy a kétmilliomodik autó is legördült a futószalagról a kaliforniai Fremontban. A cégnek gyárai vannak még Austinban, Texasban és Berlinben is.

A sanghaji Tesla-gyár az idei első hat hónapban 97 ezer 182 autót exportált, ami több mint a duplája az egy évvel korábbi 41 ezer 770-nek.

A sanghaji gigagyárban az idei első fél évben mintegy 300 ezer Tesla-autó készült.

Borítókép: Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2020. szeptember 3-án. Fotó: MTI/EPA/Alexander Becer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!