Furcsa stratégia

2022.06.03. 12:18

Összeolvadnak a Google videócsevegői

A Meetet integrálja be a Duóba, és ezután Meetnek hívják majd a Duót.

Korábbi pletykáknak megfelelően folytatja az évek során érthetetlenül kuszává vált csevegőszoftveres stratégiájának egyszerűsítését a Google, a közeljövőben összevonja az üzleti használatra szánt Meet, továbbá a fogyasztóknak szánt Duo videócsevegőit, egy szolgáltatással próbálja majd mindkét közönséget kiszolgálni.

A cégnek természetesen muszáj volt valamiféle csavart vinnie az összevonásba: ugyan a Meet fog beleolvadni a Duóba, azonban a fúzióból létrejött új szolgáltatást Meetnek fogja hívni. Az átálláskor a jelenlegi Duo mobilapp felveszi a Meet nevet, az eredeti Meet mobilapp pedig a későbbi teljes megszűnéséig Meet Original néven lesz elérhető - tudta meg az Origo.

Remélhetően a mostani manőverrel a Google végre befejezi az elmúlt évtizedben követhetetlenné vált ámokfutását a csevegőappok piacán, már régóta kihívást okoz a felhasználók számára annak megértése, hogy egyáltalán milyen csevegőappokkal rendelkezik és kiknek szánja azokat.

Borítókép: illusztráció

Címkék#Google

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!