Hallgatózás

2022.06.01. 16:03

A Google segítene az alvásminőség feltárásában

Ha a Google-ön múlik, akkor a jövőben már nem csak a hálótársakat, de a mobilokat is ébren tarthatja majd az éjszakai horkolás és köhögés.

A 9to5Google nemrég benézett a Google Health Studies mobilalkalmazás motorházteteje alá, amelyből kiderült, hogy a vállalat illetékesei szeretnék felhasználni a nemkívánatos éjszakai zajokat a kiadójuk alvásminőségének elemzésében - írja az Origo.

A horkolás és köhögés figyelése egyelőre zárt körű tesztelés alatt áll, a leírás alapján csak a Google-nél főállásban dolgozók számára érhető el. A tesztelésének további feltételei, hogy a zajkeltő kollégán kívül legfeljebb egy másik személy tartózkodhat éjszaka a hálószobában, plusz a hálótárs nem lehet egy konkurens cég alkalmazottja, ami az elmúlt időszak egyik legzseniálisabb felhasználási feltétele.

A funkció tesztelésében résztvevők egy idővonalon információkat kapnak többek közt arról, hogy hányszor, mikor, meddig horkoltak és köhögtek, bár nem teljesen világos, hogy ezek a gyakorlatban mennyi segítséget jelenthetnek a problémák megoldásában. További kihagyott ziccer, hogy a horkolás hangerejéről nem készít statisztikákat a mobilapp, pedig ez biztosan felhasználható volna munkahelyi versengésre.

A jövő zenéje, hogy a funkció elérhetővé válik-e a nagyközönség számára.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!