Bányásznak is

2022.05.24. 09:52

Brutál forgalommal indult az első magyar decentralizált kriptotőzsde

A magyarok nyitottak az új pénzügyi lehetőségekre.

Egy megbízható kriptotőzsde választása, mely támogatja a magyarországi ügyfeleket, van rajta elegendő likviditás, kereskedési pár és extra funkció, nem könnyű feladat. Ám nem lehetetlen!

Az első olyan magyar kriptotőzsde, amely decentralizált alapon működik, ráadásul még bányászathoz is használható, nemrég brutális forgalommal startolt el a piacon, ezzel is felkeltve a vevők érdeklődését.

Decentralizált, azaz központi szereplő nélküli kriptotőzsdét indított a leghíresebb magyar digitális pénz, a Hungarian Vizsla Inu (HVI) csapata. A VizslaSwap nevű új felületen végig a felhasználók birtokában maradnak az ott használt kriptovaluták, senki más nem rendelkezhet felettük. Mint kiderült, már az első napokban többszázezer dollár került elhelyezésre a poolokban, a VizslaSwap token piaci értéke pedig hamar meghaladta a félmilliárd forintot.

Miért számít ekkora forgalom különlegesnek ezen a piacon?

„Mert nem egy bizonyos szervezet kezeli az emberek pénzét. A decentralizált tőzsdén nincs központi szereplő, akinek fennhatósága lenne a kriptovaluták felett. Itt végig az emberek kezében van a saját kriptovalutájuk” – mondta Pálmay Dániel, a VizslaSwap megalkotója, aki arról is beszélt, hogy véleménye szerint a magyarok mennyire nyitottak a kriptopiacra.

„Ahogy az egész világ, úgy a magyarok is érdeklődően állnak a dologhoz. Friss projektekben gondolkodnak, melyekben rugalmasan, még ha »kicsiben« is, de részt tudnak, és akarnak venni. Kereskedni bármilyen valutával lehet, amit a BNB Smart Chain rendszer támogat, stakelni (egy olyan folyamat, amely során a felhasználó a kriptovaluta tárcájában lévő eszközeinek egy részét zárolja, hogy ezzel a proof-of-stake blokklánc hálózat működését támogathassa) viszont csak azokat, akiket listázunk. Egyelőre csak a partnertokenek ezek, de már jelentkeztek páran, hogy szeretnének listázódni. Célunk, hogy elérjük az ApeSwap, vagy a ShibaSwap szintjét. Ők hasonló módon indultak, mint mi, tehát reális a vágyunk, főleg mivel Közép-Európában egyediek vagyunk” – tette hozzá a szakember.

Kriptobányászat bányászgépek nélkül

A jövőnek tekintik a bányászgépmentes működést, amivel jelenleg Ethereumot és LiteCoint is lehet már „bányászni” a VizslaSwap Tokennel. Nem hiába hívják bányászatnak, hiszen itt is blokkjutalmakra tehetünk szert és ami különösen érdekes: jelenleg jobban megéri, mint a hagyományos módon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!