Droidra várva

2022.02.17. 06:00

Windows 11, mint az eszes lány: hozta is az Androidot, meg nem is

A frissítés nagyot késett, de megjött. Csak nem ide.

Első bejelentése óta a Windows 11 egyik nagy ígérete volt a látványos dizájn mellett, hogy az új operációs rendszer képes lesz mindenféle hackelés nélkül az androidos alkalmazások futtatására.

Sajnos a fejlesztés nem készült el időben, a 11-es oprendszer kiadására, hanem átcsúszott a Windows Insider bétaprogramba. Most kiderült, hogy a régen várt Android-támogatás még februárban megérkezik, számos más fejlesztéssel együtt. Az örömünk azonban nem lehet teljes.

Mint régóta ismert, a Microsoft nem a Google-lal karolt össze, hanem az Amazonnal, tehát mikor a felhasználó majd a Microsoft Áruházban letölt egy androidos applikációt, valójában az Amazon App Store-ral lesz dolga.

 

Jó hír, hogy az Amazonnal való partnerség jóvoltából már több mint 1000 alkalmazás és játék érhető el a Windows 11-hez – ez hatalmas előrelépés a korábbi tesztelés során támogatott mindössze 50 alkalmazáshoz képest. Természetesen vannak minimális hardveres követelmények: legalább 8 GB RAM, SSD és támogatott processzor.

Sajnos az androidos alkalmazások futtatására egyelőre csak az Egyesült Államokban lesz lehetőség, nincs információ arról, hogy felénk mikor érkezik meg a funkció: úgy hírlik a fórumokon, hogy a szürke zónában már dolgoznak is a VPN-es és más ügyes kerülő varázslatokon.

Bár az Android-támogatás a frissítés legizgalmasabb része, a Microsoft pár más apró újdonságot is ígér a mostani (opcionális) frissítéssel. Így például módunkban áll megjeleníteni az időjárási információkat a tálcán, az órát a másodlagos monitorokon, s egy gombbal le lehet halkítani a Teams csevegőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!