Van esély

2022.02.15. 09:57

Az 50 felettiek gyorsabban építenek sikeres vállalkozást

Mától dolgozz magadért! Ezzel a szlogennel indul a Design Terminal új, 50 év felettieknek szóló vállalkozói programja, melynek célja, hogy gyakorlatorientált üzleti ismeretek átadásával növelje a generáció piaci jelentlétét.

Mi a közös a McDonald’sban, a Coca-Colában, a navigációs-informatikai készülékeket gyártó Garminban és a kriptóval, blokklánccal foglalkozó Ethereumban? Mindegyik cég alapítója 50 felett volt, amikor belevágott ma már multimilliárdos üzletébe.

 

Az innovációs világot gyakran azonosítjuk a fiatalabb korosztállyal, pedig publikációk egész sora szól arról, hogy az 50 pluszos generációnak kétszer akkora esélye van a sikeres üzlet felépítésére. Az idősebb vállalkozók nagy hatással vannak a gazdasági növekedésre is, mivel mindenki másnál dinamikusabban alapítanak céget.

„Az elmúlt nyolc évben, amióta a Design Terminal vállalkozásfejlesztéssel foglalkozik, azt vettük észre, hogy sokkal nagyobb sikereket érnek el azok, akik nagy tapasztalattal vágnak bele vállalkozásuk beindításába, és adott esetben fiatalabb generációval dolgoznak együtt – mondja Jónás László, az innovációs ügynökség szakmai vezetője. – Számtalan programot indítottunk, amely a fiatal innovátorokra koncentrált; több mint 2000 mentoráltnak segítettünk abban, hogy fejlessze vállalkozását. Most azt szeretnénk megmutatni, hogy az innovációs világ nem teljes az 50+-os korosztály nélkül.”

 

Már lehet jelentkezni a Vállalkozz 50+ programra

 

A Design Terminal legújabb programja, a Vállalkozz 50+ legfőbb célja, hogy minél több ötven év feletti váljon vállalkozóvá. Azokat az optimistákat szeretnék megszólítani, akik akár vállalati közegből kilépve kezdenék újra a karrierjüket, akár tudományos háttérből indulva jönnek elő egy világmegváltó ötlettel, vagy éppen külföldről hazatérve valósítanák meg elképzeléseiket egy saját vállalkozásban.  

 

Ide kattintva már lehet jelentkezni: március 16-ig várják azokat, akik szívesen építenének vállalkozást a hobbijukból. A Vállalkozz 50+ március 24-én indul és egészen június 9-ig kétheti rendszerességgel várja a résztvevőket.

 

Jelenléti és online workshopok, előadások során lehetőséget kapnak üzleti és digitális ismereteik bővítésére, sikeres cégek vezetőivel, befektetőkkel találkozhatnak. Tematikus alkalmak és személyre szabott mentorálás során kerülhetnek közelebb a vállalkozásfejlesztés lépéseihez, nagy hangsúllyal a gyakorlati készségekre. Elsajátíthatják a sikeres termék- vagy szolgáltatásfejlesztés módszereit, bővíthetik szakmai kapcsolataikat és felépíthetik piacra lépési stratégiájukat.

 

A program előadói között tapasztalt és fiatal vállalkozók is helyet kapnak, hogy a generációs tudásátadás is segítse a folyamatot. A Vállalkozz 50+ védnöki szerepét Csák János üzletember vállalta el, aki korábban a Mol, a Matáv, a T-Mobile Magyarország vezetői között volt, és így releváns tapasztalatokkal tudja gazdagítani a programot.

 

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!