Fejlesztés

2022.01.02. 08:03

A jövőben a vérnyomást és a vércukorszintet is mérheti egy okosgyűrű

A 2022-es CES-en a Movano Ring is ott lesz, a jövőben pedig már vérnyomást és vércukorszintet is mérhet.

A Movano a 2022-es CES-en kiállítja a Movano Ring névre keresztelt okosgyűrűt, ez lesz az egészségügyi tech cég első viselhető eszköze. Az ötlet szerint a gyűrű segít figyelni a viselője egészségét, és elérhető áron teszi majd mindezt. Az adatok könnyebb értelmezését is segítenék – írja az Origo.

Az alapvető fitneszes funkciók keretében az okosgyűrű figyelné a pulzust, az alvást, a légzést, a testhőmérsékletet, az aktivitást és a véroxigén-szintet. A Movano szerint a gyűrű okos, de trendi és kényelmes, alapvetően nőknek szánja a cég.

A Movano szerint a gyűrű összekapcsolja majd az adatpontokat, és tanácsokat ad a krónikus betegségek elkerülése érdekében. Erre példa, hogy megmutatná a pulzusváltozatásokat alkoholfogyasztás után.

A gyártó azt reméli, az egészségügyi hatóságok jóváhagyását is megkapja a termékhez (a klinikai tesztek már tartanak), amellyel a jövőben a vérnyomás és a vércukorszint nem invazív mérését is lehetővé tenné. Nagy ígéretek, amiket sokszor hallottunk már, általában igen pontatlan és hiányos eredményekkel.

Borítóképünk illusztráció. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!