Megint táncol

2021.11.02. 18:00

Vidámnak akarták? Piszok ijesztő lett a robotkutya

Nagyon menő, de hátborzongató, egy igazán rémes jövő előhírnöke, amelyben robotkutyák vadászhatnak ránk – leginkább ilyeneket gondolhatunk a Boston Dynamics legújabb robotkutyás előadásáról.

Vajon ijeszteni akarja az embereket Spot, a robotkutya újabb fellépésével a gyártó, vagy megbarátkoztatni? Évek óta látjuk, hogy az egyik videón sötétben, nehéz terepen rettenthetetlen szörnyetegként gyűri le az akadályokat, aztán meg jön egy másik felvétel, amin vidám táncos előadáson lép fel.

Ezúttal Spot a ma 78 éves, ám a felvételen kígyótestű(nek tűnő) Jagger táncos párjaként lép fel a Rolling Stones ikonikus klipjéhez, a Start Me Up című slágerhez.

A videó egyszerre illusztrálja Spot lenyűgöző hajlékonyságát és a Boston Dynamics folyamatos törekvését arra, hogy robotjai legalább szórakoztatóknak tűnjenek.

Van ugyanis egy csöppnyi PR-problémájuk:

a négylábú robotban a legtöbb ember valami ijesztő disztópiát, de legalább a rendőri erőszak újszerű kiegészítő eszközét látja.

Pedig a cég a robotjait állítólag inkább üzleti – és nem hatósági – ügyfeleknek értékesíti, amelyek gyárak, erőművek és bányák biztonsági vizsgálatára és megfigyelésére használják.

Azt azért tudni lehet, hogy a gyártó élénken részt vesz a robotok katonai-rendészeti bevetésében, ami sokak szerint új és riasztó veszélyeket rejt magában. A cég szívesen látja el a rendőröket Spot robotokkal, sőt, a francia hadsereggel is kipróbáltatta őket.

Addig is, míg a Boston Dynamics eldönti, táncosokat, vagy elrettentő hadvitézeket akar gyártani, jó tudni, hogy a „kutyák” már megvásárolhatók a Boston Dynamics online boltjában. Darabjuk 74 ezer 500 dollár, azaz 23 millió 542 ezer forint. Szállítás 6-8 héten belül.

Borítóképükön a Youtube felvételén Jagger és Spot

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában