Megéri a pénzét

2021.11.09. 17:53

Stílusos és megfizethető mobil – Xiaomi 11 Lite NE 5G

Ilyesmikért kedveltük meg valaha a Xiaomi-t: jól néz ki, szépen működik és nahát: még ki is tudjuk fizetni.

Forrás: Mediaworks

Első pillantásra a Xiaomi Mi 11 Lite 5G-hez képest nem sok újdonságot lehet látni az NE (New Edition) kiadásban. Mondjuk második pillantásra sem sok különbség van: elmaradt a Mi szócska, a processzor a TMSC által gyártott Snapdragon 780G helyett Samsung Snapdragon 778G lett. Akinek tehát az előző változat van a birtokában, nincs oka újat venni: a New Edition azokra vár, akik amúgy is keresnek egy jó paraméterekkel rendelkező és menő kinézetű mobilt.

A stílus és az ár

Az ilyen okostelefonokat szokták megtévesztő szóhasználattal fiatalosnak nevezni – amennyiben számos gyártó szóhasználatában a fiatalos az olcsó szinonimája. A 11 Lite NE 5G tényleg kedvező árban van a saját kategóriájában, de azért érdemes vásárlás előtt alaposan körülnézni.

Mert míg a hivatalos közlés 149 ezer 990 forintban jelöli meg az árat, több márkaképviseletnél – tehát a legbiztonságosabb forrásokból is –

lehet már venni 137-139 ezerért is, de akad hely, ahol 10 forint híján 155 ezret kérnek érte.

A stílus sokat dob a készüléken: eredeti hátlapszínekben, jó értelemben fiatalos a mobil. Meglepően könnyű és vékony: 6,81 mm vastag és 158 gramm.

Nemigen ad ebben az árban a konkurencia ilyen látványos üvegszendvics kialakítást alumínium kerettel, s meggyőzőnek látszó, méretes hátlapi kameraszigettel.

A vékony kialakításnak persze ára van: az akkumulátora mindössze 4250 mAh-s – csak az vigasztalhatja a felhasználót:

nemhogy van töltője, hanem 33W-os gyorstöltője van.

Mindennapi használatra

Ami a fotóképességeket illeti, a telefon három kamerát (64MP+8MP+5MP) kapott a hátlapjára és egyet a szelfinek (20MP). A képek kategóriájukban kellemes részletességet nyújtanak, csak éjszaka, vagy csekély megvilágítás esetén bizonytalanodnak el.

Adott a 4K 30fps sebességű videófelvétel, a videóstabilizálás és a tárgykövetés.

Jó hír, hogy AMOLED kijelzőt kapott élénk színekkel és jó betekintési szögekkel. A HDR 10+ tanúsítvánnyal rendelkező panel 90 Hz-es frissítési frekvenciával és 240 Hz-es érintésmintavételezéssel is rendelkezik, amelyek bár papíron nem a legjobbak, de a telefon használata és a játék során megfelelő élményt nyújtanak.

Bár a 11 Lite NE 5G a legtöbb játékot jól kezeli, a készülék nem éppen hardcore játékosoknak, hanem mindennapi használatra készült.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!