Smart Home Security

2021.09.13. 12:11

Új megoldás a hálózatba kapcsolt otthoni eszközök védelmére

Ezzel a távközlési szolgáltatók könnyebben kielégíthetik az otthoni okoseszközök védelme iránt növekvő igényeket.

Forrás: Shutterstock

Napjainkban trendszerű elmozdulás figyelhető meg a különálló okoseszközök felől a hálózatba kapcsolt több eszközből álló, összekapcsolt ökoszisztéma irányába. A közelmúltban különösen az IoT-eszközök piacán mutatkozott aktív növekedés: 2020-ban drámai mértékű, 23,1%-os bővülésre került sor.

A trend is rávilágít arra, hogy az összekapcsolt ökoszisztéma számára átfogó védelem szükséges a fenyegetések széles köre ellen. Ezt a tényt támasztja alá a Nokia felmérése is, amelyből az derül ki, hogy

a hálózatba kapcsolt eszközök meghekkelésére irányuló támadások az előző évhez képest megduplázódtak

(16,17%-ról 32,72%-ra). Egy másik Kaspersky-jelentés arra a megállapításra jutott, hogy a felhasználók többsége (89%-a) aggódik az eszközei biztonsága miatt.

Az új termék több kulcsfontosságú kiberbiztonsági elemet ötvöz, többek között malware-ek és titkos megfigyelés elleni védelmet, internetellenőrzést és egyebeket. A behatolás ellen védő komponens például a következőket tartalmazza:

fájlok átvizsgálása víruskeresővel, bruteforce támadások blokkolása, gyanús URL-ek ellenőrzése, valamint az internetes portok és protokollok figyelése.

A biztonsági ellenőrzési csomag segítségével az ügyfelek szabályozni tudják a rendszer és az eszközök biztonsági szintjét. A termék értesíti a felhasználót, ha az eszközökhöz beállított jelszó túl gyenge, és az új, biztonságos jelszó kiválasztásában is segít. A csomag emellett az internetprotokollok és a sérülékeny internetes portok ellenőrzéséről is gondoskodik.

A Kaspersky Smart Home Security lehetővé teszi továbbá, hogy a szülők internethasználati korlátozásokat állítsanak be a gyermekeik számára, például, hogy ne használhassák az internetet éjszaka vagy más nem kívánatos időpontban, és letilthatják a nem megfelelő weboldalak felkeresését.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!