Viber kapcsolat

2021.09.13. 09:34

A magyar tanulók többsége a személyes oktatást választja

A hosszas otthonlét és az online oktatás után újra visszatérhettek az iskolába a tanulók és a pedagógusok.

Forrás: Shutterstock

Az újrakezdés vegyes érzésekkel teli, hiszen sokan örülnek, hogy újra a barátok és kollégák között lehetnek, de mások aggódnak az újból növekvő esetszámok miatt. A Rakuten Viber 11 országban – Görögország, Magyarország, Horvátország, Szerbia, Bosznia, Bulgária, Ukrajna, Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Szlovénia –, összesen 200 000 felhasználó részvételével készített kutatást a kelet-közép-európai régióban, az iskolakezdésről és a preferált oktatási csatornákról.

A magyar kitöltők válaszaik alapján a hagyományos oktatási formát részesítik előnyben, ezt bizonyítja, hogy

72 százalékuk a személyes tanórák mellett tette le voksát, míg mindössze 11 százalékuk választaná az online oktatást.

A fennmaradó 17 százalék pedig úgy véli, mindkét módszer hatásos, ezért nem szívesen választanának közülük. A válaszadók véleménye a többi régióban sem különbözik: a szavazók több mint 70 százaléka támogatja a személyes iskolai oktatást.

A felmérés második kérdésében a különböző oktatási formák hatékonyságát vizsgálták: az egyes régiók válaszaiból kiderült, hogy a legtöbb országban a válaszadók 80 százaléka a tantermi oktatást jóval hatékonyabbnak tartja az online és a vegyes módszerekkel szemben.

A Viber Közösségekben végzett felmérés eredményei alapján az alkalmazást elsősorban továbbra is leginkább a szülőkkel, tanárokkal és osztálytársakkal való kommunikációra használják, illetve kisebb arányban a házi feladatok beszerzésére vagy az online órákon való részvételre.

Az idei tanévkezdést egy új, mókás matricacsomaggal ünnepli a Viber.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!