Automatikus fényerő

2021.06.27. 06:00

Pazarul láthatóak a Samsung kültéri tévéi

A Samsung kültéri használatra tervezett prémium sorozata, a The Terrace TV modelljei az elsők között kapták meg az amerikai UL minősítő intézet kültéri láthatóságot elismerő tanúsítványát.

Forrás: Samsung

A hitelesítésért az egyesült államokbeli Underwriters Laboratories (UL) intézete felelt, a független biztonságtudományi szervezet több mint százéves tapasztalta pedig hitelessé teszi a tanúsítványt.

A kültéren felállított kijelzők esetében a közvetlen napfény nehezítheti a láthatóságot, így a felhasználók különböző árnyékolási technikák alkalmazására kényszerülnek. Az UL tanúsítványát olyan termékek kaphatják meg, amelyek a szigorú teszteken bizonyítják, hogy egyszerre képesek elérni a 3000 és 4000 nit közötti maximális fényerőt, az 1000:1-nél magasabb kontrasztarányt és a 80 százaléknál magasabb színmegjelenítést 10.000 LUX fölötti megvilágítás mellett.

A Terrace kiemelkedő teljesítményt nyújtott mindhárom területen, így a felhasználók a szikrázó napsütésben is éles, tiszta képre számíthatnak.

A The Terrace a Samsung prémium QLED kijelzője visszaverődés elleni technológiájával csökkenti a felületéről visszaverődő fény mennyiségét, az MI alapú képminőség optimalizáció pedig automatikusan szabályozza a fényerőt.

A Samsung OH55A kültéri signage terméke, amely ugyanazt a kültéri láthatósági technológiát használja, mint a The Terrace, szintén megkapta a tanúsítványt.

A Samsung a kültéri tévékészülékeinél kiemelt hangsúlyt fektet a különböző időjárási viszonyok és a por elleni hatékony védelemre. A vállalat IP55 víz- és porállósági tanúsítványt kapott a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottságtól (IEC), amely a legfrissebb UL-hitelesítéssel igazolja, hogy a készülékek legkülönfélébb kültéri körülmények között is optimális felhasználói élményt nyújtanak.

A Samsung The Terrace kültéri televíziók már elérhetők Magyarországon.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában