Nem kacsa

2021.04.15. 18:00

Robot rendőrkutyával járőrözött a rendőrség (videó)

Sokan a fejükhöz kaptak, mikor a Twitterre látták a felvételt, melyen a négylábú Spot üget ki az utcára.

Forrás: Boston Dynamics/ Youtube

A kapitányságról kilépő rendőrök az alábbi videón előbb elcipelnek egy megbilincselt személyt – vélhetően letartóztatást vett fel a posztoló –, majd két rendőr mellett Spot, a négylábú robotkutya kocog elő.

Nah they really got these robot police dogs in NYC. This is wild pic.twitter.com/iG7CTPFevH

Spot és gyártója, a Boston Dynamics sokat szerepel mostanában, például legutóbb itt írtunk a vetélytársáról.

A robotkutyás járőrözés videója pillanatok alatt vírusossá vált, és sok ideges hozzászólást hozott a Twitteren. Sokan disztópikus jövőkép megelevenedését látták benne, felvetve, hogy az efféle apokaliptikus jelenetek a filmeken mindig rosszul végződnek. Mások összevetették a népszerű Black Mirror (Fekete tükör) sorozat epizódjaival és túl sok hasonlóságra leltek.

Mire a gyerekeink felnőnek, ha ránéznek a Black Mirrorra, dokumentumfilmnek hiszik majd, (…) robotra van pénz, bezzeg az oktatás, a lakásügy és az egészségügyi ellátás minden évben kevesebb pénzt kap – posztolták.

A videóra a politikusok is rámozdultak, írja a The New York Times.

Jamaal Bowman demokrata kongresszusi képviselő szintén a Twitteren kérdezi, hogy az adófizetők pénzét miért éppen robotkutyákra költik? Bill de Blasio, New York polgármestere szerdán egy sajtótájékoztatón közölte, hogy ha a robotkutya zavarja az embereket, akkor át kell gondolniuk a helyzetet és megvitatja az ügyet a rendőrfőnökkel.

A Boston Dynamics nem csak a táncoló robotok bemutatásával próbálja a közvéleménnyel elfogadtatni a gyártmányait.

Borítóképünk egy Boston Dynamics videó részlete a Youtube-on

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!