Jobb félni?

2021.03.16. 18:00

Utánajár a randipartner előéletének a Tinder párkereső

A fejlesztés célja, hogy időben, még találkozás előtt kiszűrje az aggályos alakokat.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A népszerű randiapp tulajdonosa, a Match Group egy „háttérellenőrzéssel foglalkozó” nonprofit cégbe, a Garbo-ba fektet hatalmas összegeket. A TechCrunch szerint a Garbo-ba nem véletlenül tolnak hétszámjegyű (dollárban) összeget, nem kisebb vállalásról van szó, mint hogy

előzetesen kiszűrjék azokat, akik korábban erőszakos cselekedetet követtek el.

Először a Tinder felhasználóinak akarják elérhetővé akarják tenni a technikát. A Match Group tulajdonában van nem csak a Tinder, hanem számos más párkereső, köztük a Match, OkCupid és a Hinge: vélhetően ezek szintén beépíthetik majd a Garbo háttérellenőrző technológiáit.

Kathryn Kosmides
Fotó: Visor

A New York-i Garbo-t 2018-ban alapította a korábban nemi erőszakot elszenvedett Kathryn Kosmides. Nonprofit vállalkozásának célja, hogy az emberek időben értesüljenek a potenciálisan veszélyes személyekről.

A Garbo bétatesztelése tavaly indult ötszáz résztvevővel, s szájról szájra terjedve hatezerre nőtt a felhasználók száma:

a technológiát most a Match Group akarja tömegméretekben hasznosítani, megerősítve mesterséges intelligencia támogatásával.

Nem a Tinder tulajdonosa az első: legnagyobb vetélytársa, a Bumble már számos olyan funkciót bevezetett, amelyek célja a felhasználók védelme az agressziótól.

Kérdés, ki ellenőrzi majd az épülő adatbázisokat, s azok hogyan épülnek fel?

A szándékaiban nyilvánvalóan hasznos szolgáltatás felvet egyelőre megválaszolatlan kérdéseket is. A TechCrunch megjegyzi, hogy értesülései szerint a Garbo a Tinderben már nem lesz ingyenes.

A Match Group szerint a párkeresőbe épülő szolgáltatás árát olyan szempontok fogják meghatározni, hogy mondjuk hány keresést akar a felhasználó végrehajtani. Egyelőre csak az amerikai tinderezőkről van szó.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!