260 magyar fejlesztés

2021.03.12. 06:00

Újabb termékeket hoz a magyar piacra a Huawei

A kínai óriásvállalat tavaly továbbra is a második legtöbb okostelefont értékesítő vállalat volt a magyar piacon, megduplázta eladásait a viselhető okoseszközök terén, háromszor több fülhallgatót és hatszor több notebookot értékesített, mint az előző évben.

Online tájékoztatón jelentette be a Huawei, hogy tovább építi a saját hardverre, szoftverre és szolgáltatásokra épülő okoseszköz-ökoszisztémáját (Seamless AI), és ezzel párhuzamosan

új termékeket is bevezet a magyar piacon.

Bemutatkozott a Huawei Technologies Hungary Fogyasztói Üzletágának új igazgatója is, aki három és fél év után váltja Lyon Shen-t. Thomas Liu, az új vezető folytatja a vállalat tavaly elindított stratégiáját, amelynek köszönhetőn számos termékszegmensben jelentősen nőttek a cég eladásai Magyarországon és globálisan egyaránt.

Thomas Liu

Mint a tájékoztatón kiderült, a Huawei nagyobb hangsúlyt akar helyezni termékpalettáján a mobilokon túl a saját, teljes körű okoseszköz-ökoszisztémájának megteremtésére. Mára olyan, úgynevezett seamless AI, vagyis folyamatos kapcsolatú hardver- és szoftver- és szolgáltatásrendszert épített ki, amely minden élethelyzetre és minden forgatókönyvre kínál okos megoldást.

Az úgynevezett „Élet a Gördülékeny AI Megoldásokkal” vagyis „Seamless AI Life” stratégia érinti az intelligens otthon, az intelligens iroda, az egyszerűbb utazás, a fitnesz és egészség, valamint a szórakozás területét is.

Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta, hogy a vállalat tavaly 1+8+N néven elindított üzleti stratégiája, amelynek részeként számos új terméket vezettek be a piacra, sikeresnek bizonyult. A vállalat továbbra is élvezi a felhasználók bizalmát, és fogyasztóik értékelik a Huawei innovációs vezető szerepét.

Noha az okostelefon piac a világon mindenhol csökkent, az okostelefonok terén a teljes tavalyi évet tekintve

a Huawei továbbra is a második legnagyobb márka maradt Magyarországon.

„A Huawei számos egyéb termékszegmensben is kiválóan teljesített. A viselhető okoseszközök terén 104%-os éves növekedést értünk el, a PC-k terén 535%-ot nőttünk. A fej és fülhallgatók termékkategóriában pedig 201%-ot, míg a táblagép-eladásainkat tekintve a legjobb háromban vagyunk a piacon” – mondta Thomas Liu.

Egymilliárd dollárt fektettek be már idén a HMS-fejlesztésébe

Az ügyvezető igazgató kiemelte, hogy a Huawei saját alkalmazás áruháza, az AppGallery, már a harmadik legnagyobb mobilalkalmazás-áruházzá vált a világon több mint 1,8 millió regisztrált fejlesztővel, több mint 96 ezer integrált alkalmazással és több mint 490 millió havi aktív felhasználóval. A HMS a magyar piacon elfogadott platformmá vált, sőt kiemelkedő a magyar HMS-felhasználók aktivitása: a felhasználók száma alapján Magyarország tavaly a Top 10 európai ország között volt.

Jelenleg több mint 260 magyar fejlesztésű alkalmazás érhető el az áruházban, és folyamatosan érkeznek új alkalmazások is.

A Huawei folytatja a HMS ökoszisztéma beruházásait és bővítését, elsősorban a HMS alapú telefonokra és táblagépekre összpontosítva. 2021-ben eddig már 1 milliárd dollárt fektettek a HMS-be a következő szegmensekben: 100 milliót a fejlesztői ösztönzőkre, 100 milliót a marketing promóciókra és 800 milliót a kutatás-fejlesztésre (infrastruktúra, emberi erőforrások stb.). Thomas Liu hangsúlyozta,

céljuk az, hogy a világ legjobb 10 ezer alkalmazásának 90%-a elérhető legyen az AppGallery-ben még idén,

valamint az alkalmazásáruházban elköltött összeg 800 millióról 1,5 milliárd dollárra növekedjen. Az ügyvezető igazgató kitért arra is, hogy a Huawei teljesen saját, független operációs rendszerét, a Harmony OS-t fokozatosan vezetik be a zászlóshajó készülékeiken.

A Huawei továbbra is az eszközök széles választékát kínálja a magyar piacon az okostelefonok, noteszgépek, táblagépek, hordható eszközök, fülhallgatók és egyebek mellett. A Huawei az idei évben egy teljesen új piaci szegmensben is bemutatkozik:

hamarosan bemutatják új monitorukat a magyar fogyasztók számára.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!