Samsung teljesítmény

2021.03.26. 12:30

Amit a játékosok keresnek: gaming tévé

Egy játékosnak alapvető fontosságú, hogy a készüléke minél rövidebb késleltetéssel jelenítse meg a képernyőn megjelenő változásokat.

A Samsung idei Neo QLED televízióit az elsők között jutalmazta a Német Elektrotechnikusok Szövetségének (VDE) minősítő intézete Gaming TV Teljesítmény elismeréssel. A négy tévé egyaránt 10 ms alatti bemeneti késleltetéssel és a HDR mellett 1000 nit feletti fényerővel rendelkezik.

A 2021-es Neo QLED kínálat négy tagja (a QN900, a QN800, a QN90 és a QN85 modellek) az alacsony bemeneti késleltetésének és az 1000 nitnél magasabb fényerőt biztosító HDR módjának köszönhetően nyerte el az elismerést.

Mind a négy készülék szigorú teszteken bizonyította, hogy megfelel a hitelesítőintézet magas elvárásainak és a 10 ms alatti bemeneti késleltetést folyamatos játék közben is tartani tudja. A bemeneti késleltetés azt az időt jelöli, amely a kontroller által küldött elektromos jel elindítása és a képernyőn megjelenő változás között eltelik.

Az alacsonyabb késleltetés magával ragadó és folyamatosabb játékélményt tesz lehetővé a gamereknek.

A Samsung Neo QLED készülékei emellett a kiemelkedő fényerejű HDR megjelenítésért is tanúsítványt kaptak. A FreeSync Premium Pro megoldás még magasabb szintre emeli a HDR funkciókat, így a világos jelenetek fényesebbek, az árnyékok pedig még sötétebbek lesznek, a kontrasztos megjelenítés érdekében. A HDR technológia az egyik legfontosabb tulajdonság a játékosok számára.

A VDE által is elismert bemeneti késleltetés és az

akár 1000 nites fényerőt is támogató HDR mellett

a Samsung Neo QLED tévéi számos újdonsággal szolgálnak, amelyek javítják a játékélményt.

Részletesebb képet, mélyebb feketéket és látványos színeket képesek megjeleníteni a 100 százalékos színtérlefedettségnek és a 12 bites háttérvilágításnak köszönhetően. A Szuper ultraszéles játék nézet és a Játéksáv segítségével a játékosok szélesvásznú, 21:9 és 32:9 képarányok közül is választhatnak, a beállításaikat és a játékok legfontosabb információit pedig bármikor ellenőrizhetik.

Az új Neo QLED televíziók a dinamikus mozgásokat is látványosan, 120Hz sebességgel jelenítik meg a Motion Xcelerator Turbo+ funkcióval, még a rögzített elemeket tartalmazó játékmenet esetében is. Az MI alapú Több irányú hangzás (Object Tracking Sound – OTS+) megoldásnak köszönhetően a hangok is élethűbbek lesznek, a játékosok így szinte teljesen elmerülhetnek a játékok világában.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!