túlzó lelkesedés

2021.01.09. 15:43

PS5-re hajtanak a müzlisdobozok fosztogatói

Az értékes nyeremény annyira kecsegtető, hogy bár online is kérhetnek nyerésre esélyt adó kódokat, több boltban is megrongálták az egész készletet.

Forrás: Shutterstock

Fotó: bodnar.photo

Ritkán van problémájuk a forgalmazott márkák saját nyereményjátékaival az áruházláncoknak, hiszen ezek a részükről nulla erőfeszítéssel segíthetnek eladni a termékeket. A kivétel persze erősíti a szabályt, a reddit egyik amerikai felhasználója szerint a helyi Walmart áruházban kisebb müzlikészletet tett eladhatatlanná egy szarka, miután a felnyitogatta a polcon található dobozokat – írja az Origo.

A rejtély nyitja, hogy a General Mills márka a Sony-val együttműködve nagy nyereményjátékot hirdetett, a fődíj pedig nem más, mint a legenda szerint itt-ott és pár percig kapható PlayStation 5 játékkonzol. Emellett a promócióban résztvevők nyolcszáz PlayStation 4-et, kétszázötven Marvel's Iron Man VR csomagot, továbbá kétezer Sackboy: A Big Adventure digitális letöltőkódot nyerhetnek. A müzlisdobozokban található egy kód, azt kell feltölteni a nyereményjáték webhelyén.

Nem egyedi esetről van szó, a promóció november végi indulása óta számos ilyen incidens történt a müzliket áruló boltokban.

Az ügy érdekessége, hogy a szervezők számítottak a jelenségre, így a nyereményjátékban való részvételhez valójában nem szükséges megvásárolni a müzliket, az interneten is bárki igényelhet magának kódokat. A jelek szerint erről vagy lemaradtak a fosztogatók, vagy csak tovább kívánják növelni a nyerési esélyeiket.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!