Samsung okosórák

2021.01.29. 06:00

Magyarországra is jön a vérnyomásmérés és EKG a kütyübe

A Samsung bemutatja Health Monitor alkalmazását Galaxy Watch3 és Galaxy Watch Active2 eszközökre.

Forrás: Samsung

Az applikáció 31 országban, köztük Magyarországon február 22-én mutatkozik be, a Galaxy Watch3 és Galaxy Watch Active2 felhasználók

ezentúl vérnyomás- és EKG mérésre is használhatják eszközüket.

A Samsung Health Monitor alkalmazása 2020 decemberében kapta meg a CE-jelölést, így a szolgáltatás kiterjedhet a 28 EU-tagországra. A CE-jelölés hivatalos tanúsítvány, amely azt mutatja, hogy a kérdéses termék megfelel az Európai Unió biztonsági-, egészségügyi- és környezetvédelmi előírásainak.

Vérnyomásmérés

A magas vérnyomás gyakran kapcsolódik különböző agyi-, vese- vagy szívbetegségekhez, ha pedig nem kezelik, akár stroke-hoz és koszorúér-betegséghez is vezethet.

A Galaxy okosórák képesek vérnyomásadatok rögzítésére a Health Monitor alkalmazáson keresztül.

A Galaxy Watch3 vagy a Galaxy Watch Active2 készülék hagyományos mandzsettával való kalibrálása után bármikor egyszerűen kiválasztható a vérnyomásmérés funkció. A készülék pulzushullám-elemzéssel méri a vérnyomást, amelyet a pulzusmérő érzékelő segítségével követ nyomon. Ezután a program a kalibrációs érték és a vérnyomásváltozás különbségéből határozza meg a vérnyomásértéket.

Elektrokardiogram

Becslések szerint világszerte körülbelül 33,5 millió embert érint a pitvarfibrilláció (AFib), amely a kóros szívritmus gyakori formája.

Az AFib gyakran okoz további szövődményeket, akár vérrögöket, szívmegállást, vagy stroke-ot.

Az EKG funkció a szív elektromos aktivitásának elemzésével működik a Galaxy Watch3 vagy a Galaxy Watch Active2 érzékelőin keresztül. A Samsung Health Monitor alkalmazás megnyitásával a felhasználók kényelmes ülő helyzetben, az óra stabil rögzítése után végezhetik el a mérést. Az alkart sík felületen pihentetve elég a másik kéz egy ujját az okosóra felső gombjára helyezni és ott tartani 30 másodpercen keresztül.

Az alkalmazás megméri a pulzust és a szívritmust,

amelyeket vagy Szinuszritmus (normális, rendes szívverés), vagy AFib (szabálytalan szívritmus) kategóriába sorol.

A vérnyomás- és az EKG méréséhez a felhasználóknak telepíteniük kell a Samsung Health Monitor alkalmazást a Galaxy Watch3 vagy Galaxy Watch Active2 készülékükre, valamint Galaxy okostelefonjukra. A Samsung Health Monitor alkalmazást automatikusan telepíti a legújabb frissítés, amikor azt a felhasználók letöltik a Galaxy Wearable alkalmazáson keresztül. Ezután az okosóra alkalmazása megnyit egy linket, amely a felhasználókat az okostelefonos alkalmazás Galaxy Store oldalára irányítja.

A Samsung Health Monitor alkalmazásfrissítés Magyarországon február 22-től kezdődően válik elérhetővé a Galaxy Watch3 és a Galaxy Watch Active2 készülékeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!