Sebességre hajtva

2020.08.10. 06:00

Bizonyíték: ez a vírusirtó biztos nem fékezi le a PC-t

Egy játékos a Kaspersky szoftver játék üzemmódját használva döntötte meg a Doom Eternal speedrun világrekordot.

Forrás: Shutterstock

A speedrunokra specializálódott játékos, Xiae megdöntötte a világrekordot a Break The Record: Live rendezvényen.

A nyertes a játékot egy óra, nyolc perc és 52 másodperc alatt fejezte be, 48 másodperccel megdöntve ezzel az eddigi rekordot.

Figyelemre méltó, hogy Xiae a Kaspersky Internet Securityval a számítógépén, a szoftver játék üzemmódját aktiválva szállt versenybe.

Ez a mód alig használja a számítógép-erőforrásokat, és letiltja a felugró ablakokat, amelyek egyébként lassítanák a játékmenetet.

A nyílt verseny, amelyet 196 ezer ember nézett, az ESA és a Kaspersky kreatív ügynöksége, a Beta Alliance közös projektje volt. A világ 7 legjobb Doom Eternal speedrun játékosa küzdött meg egymással a 8000 dolláros összdíjért.

Ahogy az elnevezés is utal rá, a speedrunnereknek gyorsnak kell lenniük, és mindent optimalizálniuk kell a játékmenetük során. Ugyanez igaz az általuk használt rendszerre és szoftverre is annak érdekében, hogy semmi – se az erőforrásokat terhelő játék, mint a DOOM Eternal, se a telepített biztonsági program – ne lassítsa a játékmenetet, vagy ne álljon annak útjába.

A Kaspersky ezért fejlesztette ki a játék üzemmódot, amely specifikusan játékosoknak és játékokhoz lett tervezve. Ha bekapcsolják, a mód leállítja a kereséseket és frissítéseket, és letilt minden értesítést annak érdekében, hogy a játékost semmi ne zavarja, és a CPU-t se terhelje semmi túlságosan.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!