Chesskid

2020.05.18. 09:27

Magyarul is elérhető a világ legnagyobb online gyerek sakkplatformja

Polgár Judit megalakította a nevét viselő sakk-klubot a Chesskiden.

Budapest, 2019. október 12. Polgár Zsuzsa világbajnok sakkozó, nemzetközi nagymester, Polgár Judit olimpiai bajnok, nemzetközi nagymester és Polgár Zsófia nõi világbajnok és nemzetközi nagymester az 5. Világsakkfesztivál megnyitóján a Magyar Nemzeti Galériában 2019. október 12-én.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Azért vállaltam el a magyar nyelvű oldal kialakítását, mert így határoktól függetlenül, minden magyarul beszélő gyereknek adhatunk valami értékeset: a játék örömét és izgalmát, a fejlődés és a tapasztalás élményét, valami új felfedezésének a szépségét vagy éppen a verseny lehetőségét, mindezeket a sakk segítségével – írta közleményében Polgár Judit, aki a magyar nyelvű szekció rendszer- és házigazdája.

A sakktörténet legeredményesebb női játékosának tájékoztatása szerint

a klubtagság minden gyerek számára ingyenes, a gyerekek folyamatosan csatlakozhatnak a csoporthoz.

Akik most regisztrálnak, június 15-ig valamennyi funkciót korlátlanul kipróbálhatják, így hozzájuthatnak a sakkfeladványokhoz és leckékhez, játszhatnak más gyerekekkel, vagy sakkrobottal, megnézhetnek 800 sakkvideót – egyelőre angol nyelven –, valamint részt vehetnek online versenyeken.

Polgár Judit hangsúlyozta, hogy a játék a gyerekek számára az egyik legfontosabb tevékenység, de nem mindegy, hogy milyen környezetben játszanak.

A gyerekek biztonsága elsődleges szempont. A szülő is regisztrálhat az oldalra, nyomon követheti gyermeke összes lépését a sakktáblán és azon kívül. Nincsenek nyilvános fórumok és közösségi hálózatok, a gyerekek azokkal tarthatnak kapcsolatot, akiket valóban ismernek – emelte ki a Sakk Oscar- és Prima Primissima-díjas Polgár Judit, aki korábban 26 évig vezette a felnőtt női világranglistát.

Borítóképünkön Polgár Zsuzsa világbajnok sakkozó, nemzetközi nagymester, Polgár Judit olimpiai bajnok, nemzetközi nagymester és Polgár Zsófia női világbajnok és nemzetközi nagymester az 5. Világsakkfesztivál megnyitóján 2019-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!