Tippek és eszközök

2020.05.28. 21:07

Az okoseszközök segítenek a mindennapi mozgás rutinjában

A kényszerűen otthon töltött napok során sokan felismerték, hogy a rendszeres mozgásnak valóban fontos szerepe van a fizikai és mentális egészség megőrzésében.

Forrás: Samsung

Az újonnan kialakított rutinok fenntartásában nyújthatnak segítséget a kifejezetten sportoláshoz kifejlesztett alkalmazások és okoseszközök.

Sokaknak az új napi rutin részévé vált a rendszeres otthoni sportolás, miközben a parkok és a városi közterületek megteltek futó, kerékpározó, jógázó, vagy más egyéni sporttevékenységet végző emberekkel. A következő tippekkel és eszközökkel bárki kialakíthatja, továbbfejlesztheti vagy fenntarthatja erőnlétét akkor és ott, amikor és ahogyan számára a legideálisabb.

Maradjunk minél inkább motiváltak

Általános emberi tulajdonság, hogy segít a motiváció fenntartásában, ha a végzett tevékenységről folyamatosan visszajelzés érkezik.

Ugyan az első 30 perces futástól nem kezdenek még el leszaladni a kilók, de mégis büszkeséggel tölthet el mindenkit, ha az edzés végén érkezik egy statisztika arról, hogy az adott táv hány méter volt, és mennyi ideig tartott teljesíteni azt, vagy pontosan látni, hogy a szervezet mennyi kalóriát égetett el. A Samsung Health alkalmazás folyamatosan nyomon követi a felhasználó mozgásformáit, és részletes egészségügyi adatokkal segíti az egészség megőrzését.

Játékosan tényleg minden könnyebb

Az elmúlt évtizedben a játékosítás (gamification) módszertana gyökeresen átalakította a mindennapi munkát, és ez a sportban sincs másképp.

Lényege, hogy játék közben sokkal motiváltabban és kevesebb erőfeszítés árán lehet végrehajtani a feladatokat,

legyen az egy szakdolgozat elkészítése, vagy a vágyott kilométerszám lekerékpározása. A Samsung Galaxy Fit és Galaxy Fit e eszközök annyira könnyűek, hogy észrevétlenül simulnak a csuklóra, miközben minden egyes mozgási adatot összegyűjtenek. A Samsung Health alkalmazással összekapcsolva pedig akár a barátokkal közösen is lehet versenyezni mozgás közben, és összehasonlítani, hogy ki tudja alacsonyabb pulzussal lenyomni az emelkedőt.

A pihenés is fontos

Amennyiben sikerül a mozgást beépíteni a mindennapi rutinba, nagyon hamar eljöhet a pont, amikor már egy kihagyott alkalom is hiányérzetet kelt.

Ilyenkor sokan még többet szeretnének mozogni, amely könnyen túlerőltetéshez vezethet. Szerencsére az olyan viselhető okosórák, mint például a Samsung Galaxy Watch Active2 folyamatosan monitorozza a felhasználók pulzusát, és automatikusan értesítést küld, ha nem szokványos értékeket észlel. Az óra már 7 mozgásformát, köztük az úszást is automatikusan felismeri, így hozzájárulhat a biztonságos sportoláshoz, és a pihenés támogatásával segíthet megakadályozni a szervezet túlerőltetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!