Ingyenesen elérhető

2020.04.27. 15:03

Digitális nyugdíjastérképpel segíti az önkormányzatokat egy hazai cég

A fokozottan veszélyeztetett, idős emberekből álló háztartások térképes kereshetőségével támogatja az önkormányzatokat szociális feladataik ellátásban egy magyar tanácsadó vállalat.

Forrás: Shutterstock.com

Fotós: Jacob Lund

A statisztika digitális formában, térképen megjelenítve, ingyenesen válik elérhetővé, kizárólag az önkormányzat megbízásából eljáró személyek számára.

Az önkormányzatok számára most különösen fontos, hogy minden, idősek által lakott háztartást elérjenek

– ismertette a felajánlást Gamplett Gábor, a Helix Consulting ügyvezetője. A most felkínált térképes adatvizualizáció alapesetben nem áll az önkormányzatok rendelkezésére.

Tanácsadási szolgáltatásaik része egy-egy üzleti tevékenység helyszínének optimalizálása, amihez hozzátartozik egy környék és az ott élő háztartások összetételének ismerete és természetesen geoinformatikai adatok megjelenítése is – tette hozzá a vezető.

A felajánlott szolgáltatás kontrollként szolgálhat a hivatal dolgozói számára, hogy a jelenleg használt listáikon valóban minden, potenciálisan rászoruló személy, szerepel-e. Mivel a háztartásokat térképen is ábrázolták, ez segíthet az ellátási logisztikában, a szociális munkások útvonalának tervezésében, nyilvántartásában is.

Az adatbázishoz nevek nem tartoznak, de a vállalat vezetői biztosak abban, hogy komoly hatékonyságnövelő eszköz lehet ott, ahol élnek a lehetőséggel. Az adatokhoz az önkormányzatok szerződést követően, elektronikus formában férnek majd hozzá.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában