Járvány

2020.03.19. 11:53

A vírus vámszedői hamis pályázati kiírásokkal verik át a bajba jutottakat

Pályázati álhírek, hamis információk terjednek a koronavírussal összefüggő fejlesztéspolitikai intézkedésekről.

Forrás: Shutterstock

A közösségi oldalakon és e-mailes körlevelekben egyre több valótlan állítás, minden alapot nélkülöző híresztelés terjed új pályázati lehetőségek megnyitásáról, a megvalósítás alatt álló, uniós társfinanszírozású projektek elszámolási szabályainak változásairól.

A veszélyhelyzetet kihasználva mások mellett pályázatíró vállalkozás is hamis információkkal házal, így próbál új ügyfeleket szerezni.

Nézzük meg alaposan, hogy honnan tájékozódunk

A kormány és a fejlesztéspolitikai intézményrendszer kiemelt célja az emberi élet és egészség védelmén túl, hogy hatékonyan kezelje a koronavírus gazdasági hatásait, gyors intézkedésekkel járuljon hozzá a magyar vállalkozások, a magyar emberek munkahelyeinek megtartásához.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium arra kéri a kedvezményezetteket és leendő pályázókat, hogy körültekintően, kellő kritikával tájékozódjanak, a fejlesztéspolitikai beavatkozásokról és a pályázatokról szóló hiteles, naprakész információkért minden esetben a hivatalos kormányzati portálokat, vagyis a kormany.hu és a palyazat.gov.hu oldalakat keressék fel.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!