Tartanak a technikától

2020.02.10. 09:26

A magyarok több mint fele nem érzi biztonságosnak a netet

Egy nemrégiben készült felmérés szerint a hazai felhasználók 59 százalékáról van szó.

Forrás: Shutterstock

Sőt, egy jelentős részük nem akar online sem vásárolni. Erről beszélt Rajnai Zoltán, Magyarország kiberkoordinátora az M1 aktuális csatornán.

A szakember szerint

Észak-Európában a megkérdezettek majdnem 80 százaléka úgy nyilatkozott, mindennap vásárol az interneten.

Az adatokból arra lehet következtetni, hogy Magyarországon nem fektetnek elég nagy hangsúlyt a biztonságtudatosságra, illetve nem tudják hatékonyan követni a technológia fejlődését.

Felidézte, a kormány elfogadta a digitális gyermekvédelmi stratégiát, amely már óvodás kortól kezdve próbálja felkészíteni a célcsoportot a technológia tudatos felhasználására. Ugyanakkor a most tanuló vagy már tanító pedagógusok felkészítésére is nagy figyelmet kell fordítani.

Rajnai Zoltán kitért arra is, hogy miközben a fiatalok folyamatosan használják az okostelefonjukat, az eszközöket nem látják el megfelelő védelemmel, vagyis nem telepítenek eszközeikre vírusirtókat. Pedig a telefonokkal ugyanolyan körültekintően kell eljárni, mint a számítógépekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!