Mesterséges szépség

2020.01.11. 06:00

Készülékem, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken

Ha minden, de minden megokosodik, miért éppen a bőrápolás maradna ki?

Valós időben értékeli a bőr állapotát, a levegő minőségét, páratartalmát, szennyezettségét és készít személyre szabott bőrápolót, ajakrúzst és alapozót a L’Oréal új megoldása.

A Perso-t természetesen a világ egyik legnagyobb technológiai újdonságokat felvonultató kiállításán, a Las Vegas-i CES-en mutatták be. Ez egy mindössze fél kilogramm súlyú és 16,5 centiméter magas eszköz, amely négy lépésben készíti el a bőrápolóhoz, ajakrúzshoz és alapozóhoz a személyre szabott keveréket.

Tanulásra is képes: minél többet használják, annál tökéletesebb terméket készít.

A gyártó szerint a hidratáló eszköz a 3 az 1-ben technológiát alkalmazó rendszer bevezetésének első fázisa. Egyedi rúzs és alapozó formulákat is képes létrehozni.

Mivel mesterséges intelligenciával dolgozik, optimalizálja az egyedi formulákat, és a használat során egyre okosabbá válik.

Négy lépésben dolgozik

Először is Személyes bőranalízist végez. A felhasználó megnyitja a Perso mobilalkalmazást és fényképet készít okostelefon-kamerájával. A ModiFace technológia mesterséges intelligencia segítségével elemzi a felhasználó általános bőrállapotát – a mélyebb ráncokat, a finomabb vonalakat, pigmentfoltokat és a pórusok láthatóságát.

Utána jön a Környezeti értékelés, vagyis a Breezometer földrajzi helyzetre vonatkozó adatainak felhasználásával a készülék felbecsüli azokat a helyi környezeti tényezőket, amelyek befolyásolhatják a felhasználó bőrének állapotát, mint például az időjárás, a hőmérséklet, a pollenhelyzet, az UV-index és a páratartalom.

A Termékpreferencia során a felhasználó a saját bőrére vonatkozó problémáit, igényeit viszi fel a Perso alkalmazásba, beleértve a finom vonalakat, pigmentfoltokat, bőrpigmentációt, pórusméretet, valamint a bőr ragyogásának és/vagy fakóságának mértékét. A felhasználó megadhatja az előnyben részesített textúrát és hidratációs szintet is, hogy még inkább testre szabja az egyedi hidratáló, szérum, és szem alatti krém összetételét.

Ez a kollektív adat a bőrápolás személyre szabott keverékének elkészítésére szolgál, amelyet az eszköz teteje adagol az egyszerű, tiszta használathoz. A készülék alkalmazkodik a reggeli és esti rutinhoz, ráadásul egy leszerelhető, tükrözött tetővel rendelkezik, így a fogyasztóknak lehetőségük van magukkal vinni kisebb-nagyobb adagokat.

Fele sem tréfa: ilyen a mesterséges intelligencia

Motorrendszere az eszköz tetején helyezkedik el, ez mozgatja és nyomja össze a formulát a gép alján elhelyezkedő patronokból és juttatja azt el a fenti adagolótálcához.

Állítják, hogy rendszeres használattal az AI rendszer képes lesz a bőr állapotának fejlődését követni, informálni a használót arról, hogy mi működik és a következő formulákat a személyes eredmények alapján automatikusan ehhez igazítani.

A Perso jövőbeli sminkszolgáltatása képes lesz a valós időben történő trendinformációk, valamint az úgynevezett color-matching technológia beépítésére a személyre szabott termékkínálatba. A fogyasztók így megtervezhetik maguknak a ruhájuk színének megfelelő rúzsárnyalatot, vagy választhatnak olyat, amely épp trendi a közösségi médiában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!