Szavazásértékelés

2019.11.14. 10:50

Olvasóink szerint az átlátszó nem szín

Az átlátszót választották 2020 színének.

Forrás: Pixabay

E heti szavazásunkban azt kérdeztük olvasóinktól, mit szólnak ahhoz, hogy az átlátszót választották 2020 színének.

Kezdjük azzal a válaszlehetőséggel, amely a legkevesebb szavazatot kapta, 3 százalékot: Remek, jobb lesz a nyomtatás. Meg a hamisítás is.

A nyomtatásban az új nyomdagépek és nyomtatók lehetővé teszik az átlátszó tinta használatát, amely ugyanolyan egyszerűen használható, mint a többi szín, beleértve a fémes és fluoreszkáló festékeket is.

[eweb-voting id="6544683"]

A második legkevesebb szavazat az Örülök neki, nekem is az a kedvencem! válaszlehetőségre érkezett, 6 százalék.

Évszázadok óta neves művészek, Leonardo Da Vincitől kezdve egészen Elisabeth Louise Vigée Le Brunig használtak lakkot átlátszó rétegként remekműveiken, hogy mélységet és textúrát adjanak azoknak, és ragyogóvá varázsolják a fényben.

Az átlátszó még a képzőművészetekben kevéssé járatosak számára is más színbe helyezheti a világot. Például a falfestékek is elérhetők különböző fokú ragyogással, lehetővé téve, hogy hasonlóan csillogó, fényvisszaverő hatást érjünk el, akárcsak egy Rembrandt-festményen.

A voksolók 40 százaléka úgy véli, itt is az abnormalitás lett az úr. Szerintük a szín legyen színes. Arról, hogy a szín hiánya önmagában színnek nevezhető-e, komoly vita folyik a világban.

A szavazók többsége 51 százalék határozottan úgy gondolja, az átlátszó nem szín, hanem állapot.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!