Rembrandt-módra

2019.11.08. 13:23

Az átlátszót választották az év színének

Színnek nevezhető az átlátszó? A Xerox szerint igen.

Forrás: Shutterstock

 

Bár vitatott, hogy a hiány önmagában szín-e, ugyanazt választották a jövő év színének, mint a víz, az ablakok vagy a celofán színe.

Ahogy ezek az átlátszó felületek megmutatják mindazt, ami mögöttük van, a döntés azt jelzi, mennyire fontos lesz az új, friss, mögöttes látványok hangsúlyozása.

„Ami kiemelheti a színt, világosíthatja a színt és időnként akár telítettebbé is teheti.”

Évszázadok óta neves művészek, Leonardo Da Vincitől kezdve egészen Elisabeth Louise Vigée Le Brunig használtak lakkot átlátszó rétegként remekműveiken, hogy mélységet és textúrát adjanak azoknak, és ragyogóvá varázsolják a fényben.

Az átlátszó még a képzőművészetekben kevéssé járatosak számára is más színbe helyezheti a világot. Például a falfestékek is elérhetők különböző fokú ragyogással, lehetővé téve, hogy hasonlóan csillogó, fényvisszaverő hatást érjünk el, akárcsak egy Rembrandt festményen.

A nyomtatásban az új nyomdagépek és nyomtatók teszik lehetővé az átlátszó tinta használatát, amely ugyanolyan egyszerűen használható, mint a többi szín, beleértve a fémes és fluoreszkáló festékeket is.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!