Mesterséges intelligenciával

2019.09.25. 15:19

Önvezető autók működését szimulálják

Szimulációs szoftver kifejlesztésén dolgoznak az LG és a Unity szilícium-völgyi laboratóriumának mesterséges intelligenciával foglalkozó mérnökei.

Forrás: Shutterstock

Ennek segítségével az önvezető járművek fejlesztői biztonságosan és gyorsabban tesztelhetik a járműveket.

Az LGSVL Simulator közreműködése a Unity Simulation fejlesztésében az LG mesterséges intelligencia terén megszerzett szakértelmére épít, ami kiegészül a világ vezető valós idejű 3D fejlesztési platform fejlesztőjének tudásával.

Vezető nélküli autózás

A Unity Simulation lehetővé teszi bármely Unity termék több példányának egyidejű futtatását. A Google Cloud infrastruktúrája által támogatott Unity Simulation megkönnyíti az új termékek és szolgáltatások nagy pontosságú, háromdimenziós környezetben történő automatizálását, tesztelését és hitelesítését.

Az együttműködés a fejlett szimulációs technológiák terén a várakozások szerint nagy haszonnal jár majd a vezető nélküli jövő felé fejlődő autóipar számára. Az önvezető járművek fejlesztői a Unity szimulációs platformján futó LG szimulátorral

több forgalmi szituáció párhuzamos tesztelésével képesek lesznek drasztikusan felgyorsítani rendszereik tanulását.

A Unity legfrissebb továbbfejlesztésével az LG szimulátora pontos szenzormodellekkel alkotja meg a valós forgalmi helyzetek digitális replikáit, így az önvezető járműveket számos különböző helyzetre fel tudja készíteni.

Holnap mutatják be a szimulátort

Az önvezető járművek szimulátorokkal támogatott tanulása és validálása tökéletes példa arra, hogyan csökkentheti jelentősen az autós közlekedés kockázatait a virtuális modellezés, és hogyan végezhetők el a szükséges stressztesztek az éles helyzetek előtt. A szimulátor szeptember 26-án, a Unity 2019 nevű rendezvényen, Koppenhágában mutatkozik be.

Borítóképünk illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!