DávidBlogGyőr

2014.02.10. 23:28

A szexről és a pénzről nyíltan beszélni kell!

Üdvözlök Mindenkit!

A pénzügyi kultúránkat nem csak az határozza meg, hogy mi mit gondolunk. Nem az határozza, hogy mások mit mondanak. Az határozza meg, hogy mit akarunk. Erről beszélni kell, sokat jókor jó helyen. Társadalom kultúra, pénzügyi kultúra, tematika, befolyásoló tényezők, gátak kivétele. 

 

Társadalom kultúra

Ennek a fajta társadalomnak az alapja a több kommunikáció, a belső fegyelem és odafigyelés egymásra. Persze ez mind szép és jó, de akkor jön a többség, hogy ez egy álom. Az, de mindenkinek megt kell találnia azokat az embereket, akik őt megemelik. És akkor eljutunk odáig, hogy a fogyasztói társadalom átalakul. Új szükségleteket teremtünk, a régiek állandó kielégítése helyett. Szokás alapú társadalommá fejlődünk, amelynek az alapja az őszínteség.

Egységes társadalom kép, egységes morál. Számíthatunk egymásra érzés kialakítása. fejlődésnek együtt kell jelentkeznie, mind a két oldalon azonos mértékbe (lakosság, állam). A Ehhez pedig egy keretrendszer kell. Erre mondják azt, hogy ez az élet. Oké, én ezt értem, de akkor ezt a keretrendszert már iskolákban kellene levinni, hogy alulról építsük meg és szilárdítsuk meg a társadalmat. Ez a moderkori társadalom alapja.

Felnőtt szinten beszélhetünk arról, hogy az állam mit vár el a foglalkoztató mit vár el. A többi pedig az egyénen múlik. Amikor ez dolog megérik akkor beszélhetünk rendes társadalomról.

A másik ilyen fontos dolog a magán tulajdon fontossága, amelyre most nem térek ki bővebben.

Összeségében az egyén felé kell tolódnia a szemléletnek, amely közösségekben oldódhat fel.

 

Pénzügyi kultúra

A pénzről pedog beszélni kell és gyakorolni, kimondani folyamatosan.

Ez nem azt jelenti, hogy minden helyzetben tökéletesen kell viselkednünk. Meg kell tartani a magyarok sajátosságát és erényeit és törekedni a jóra.

 

Tematika

Felülről ezek a dolgok még nincsenek meg szabályozva eléggé. Áramlik a tőke az országba, amelyet fel kell használni és ennek láthatjuk is az eredményét. Akkor fogunk még jobban élni, ha lelkileg felszabadulunk, az az véget vetnek/vetünk a kihaználásnak. 

Én azt mondom, hogy mindenkinek meg van az alaptudása, ami nem csak az egyetemes tudást jelenti, hanem helyzetekre felkészült tudást, akkor az normális. Ezt az iskolákban kell megtanítani. Teljesen felesleges bármiről beszélni addig, amíg nem tanítják meg kicsi gyermekkorban, hogyan kell állásinterjúzni. A szülő nem biztos, hogy ilyen beállítottságú. Azért nem vagyok alkalmazott, mert engem nem tud a főnököm terrorizálni. Nincs mivel. A saját szakmámban kinőttem magam, de állandóan el kell rontaniuk, ahhoz, hogy fel tudjanak építeni. Életre kell neveljük az embereket, küzdésre, akarásra ösztönözni. Ez pedig sport és mentáltréninggel érhető el. Szerencsére szivárog a jó. Amikor az egyén teljes tudatában lesz, a saját lehetőségeivel, akkor beszélhetünk valódi társadalomról. Hagynak mindenkit a saját dolgát végezni. A mostani pszichológia tudást pedig le kell vinni az általános iskola szintjére, onnan építkezve. Egészséges embereket kell kinevelni. Mélységi tudásbázisú társadalommal. Ami inkább azt jelenti, hogy a meglévő dolgokban még jobbá tesszük magunkat.

 

Befolyásoló tényezők, mindennapos visszaélések

Még mindig visszaélnek a hatalmukkal azokon  helyeken ahol vásárolunk. Meg kell hagyni a döntés szabadságát. A plázai alkalmazottak azért ilyenek, mert a multicégek ilyenné nvelei őket. Napi 12 óra munkáért cserébe jár nettó 90.000 Forint, jutalékkal együtt 105.000 Forint. A 15.000 Forintért kell olyan dolgokat megtennünk, amivel átverjük, becsapjuk a fogyasztót. Így egyfajta kihasználjuk egymást, mert a cégek erre kényszerítenek. Terrorizálnak bevásárlócenterek, kávézók. Ez pedig a nem elégséges szintű kommunikáció miatt van. A fogyasztó és a vásárló ugyan az a személy, tehát meg akadályozni ezt a továbbiakban. Túl kellene lépni a van akit hülyének lehet nézni van akit nem értékesítési poltikán. Persze a fogadó oldalnak sem könnyű, de ők is leírhatják az elvárásaikat a vásárlók felé például itt a Kisalföldben. Az a baj, hogy amíg egy ember talál ki szabályokat nem fogunk előre lépni. Nagy tömegben kell ezeket megalkotni és azt törvényesíteni. Ez az állam és a lakosság érdeke. A demokrácia itt kezdődik, nem ott, hogy eldönthetem kire szavazok. Először szükség van egy alap morálra.

Munkahelyi visszaélés, amikor a munkáltató mondja meg, hogy hol legyen a bankszámlán. Ennek az az oka, hogy megállapodott valakivel, aki nagy pénzt fizet neki azért, hogy ezt megtehesse. Ha a munkavállalónak nem tetszik, keressen mást. Mérlegelni kell, hogy megéri-e. Ugyanis arról van szó, hogy az életünk egyik fontos döntését más akarja meghozni helyettünk.

A szakmámban is ugyanez tapasztalaható. Tudom, hogy kell havi 500.000 Forintot keresni, de még egyetlen olyan pénzügyi vezetővel nem találkoztam Győrbe, aki ezt hagyná. Ha én nem érzem jól magam, akkor ügyfeleim se biztos, hogy jól teljesítenek. Ha az ügyfél kárt szenved el, akkor ő neki ezt megtérítik, ezt azért jó tudni, amit rajtam "vernek" le. De az, hogy én mástól szenvedek kárt, azt még nekem nem térítik meg. Ebből számomra az következik, hogy még mindig az érdekek irányítják ezt a szektort és nem a valós jó akarás. jó szándék. Hülyének néznek engem.

 

Gátak kivétele

Az állami szerveknek úgy kell léteznie, hogy amikor baj van azonnal tudjon segíteni gyorsan. Ha az állam és a lakosság számíthat egymásra, akkor beszélhetünk egészséges társadalomra. Az ellentétes oldalak gondolatinak megosztása eredményre vezethet.

 

Összefoglalva

Ez van sajnos. El kellene jutni idáig. Beszélni kell róla: tudjuk, hogy mit várunk el a másiktól, mi az amit szeretnénk.

Ahhoz egyéniségek szülessenek vagy kiemelkedőnek kell lenni valamiben vagy szerencsének kell lenni, vagy olyan dolgot kell csinálni, amivel felhívja magára a figyelmet. A pályaválasztás következő lépcsőfoka a pályán tartás. A szegényebb réteg tehetségei ne adják fel álmaikat.

Ha Magyarországon a 7 ezer milliárd forint Európai Unió-s forrást a lakosság kapja meg, akkor minden ember kapna 7 millió forintot! De ez nem lehetséges! Ez ideológia.

 

Dávid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!