Bulvár, celeb

2018.11.28. 09:52

Magashegyi Underground: szimfonikus remix koncert a BKK-ban

A Bocskor Bíborka által vezetett csapat a költészet világát ötvözi a komolyzenével átitatott dalokkal.

MTI

Szimfonikus remix koncertet ad a Magashegyi Underground vasárnap a Budapest Kongresszusi Központban. A Bocskor Bíborka által vezetett csapat a költészet világát ötvözi a komolyzenével átitatott dalokkal.


A Magashegyi Underground úttörő szerepet töltött be a hazai könnyűzenei színtéren a szimfonikus megszólalás meghonosításában. Legújabb műfajközi kalandjuk termékei a Tóth Krisztina verseire komponált dalok, amelyeket a BKK-ban hallhatja először a közönség, egy alaposan áthangszerelt szimfonikus koncert keretein belül - közölték a szervezők az MTI-vel.


A december 2-i esten a korábbi lemezeiken szereplő megzenésített versek is elhangzanak. Olyan ritkán játszott dalok is előkerülnek, mint Závada Péter Szinopszisa vagy Parti-Nagy Lajos Nyár, némafilmje. A koncert felvezetéseként készült videóban, a Látod című dal kisfilmjében a Magashegyi Undergrounddal régóta együtt dolgozó Beck Zoltán (30Y) működött közre. Ő is ott lesz a Budapest Kongresszusi Központban, mellette hangsúlyos szerephez jut a kórus is. Mint a közleményből kiderül, lesz továbbá számos más vendég, különleges látvány és képi világ, eddig nem hallott hangszerelések.


A 2006 óta működő Magashegyi Undergroundban Bocskor Bíborka énekel, Fűrész Gábor billentyűs hangszereken játszik, Szepesi Mátyás gitározik, Kőrös Tamás basszusgitározik és Toldi Miklós dobol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!