Bulvár-celeb

2021.06.09. 05:59

Hét év börtönbe küldené az ügyész Lagzi Lajcsit, a feleségére is letöltendőt kértek

Egy hónapon belül ítélet lehet.

Forrás: TV2

Hosszúra nyúlt kedden Lagzi Lajcsi tárgyalása a Budaörsi Járásbíróságon. A zenész és felesége, Boglárka sem jelent meg személyesen a teremben. Az ügyész a perbeszédben a büntetési tételekről is beszélt. Az ügyben egy hónapon belül hozhat ítéletet a bíróság.

 

A zenészt és társait gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolják a bíróságon – írja az Origo.

A vádirat szerint Lagzi Lajcsi a kilencvenes években elhatározta, hogy szabálytalanul köti be a közműveket mocsai házába és más hozzá köthető ingatlanokba, illegális rácsatlakozásokat építtetett ki a mérőórák megkerülésével. Ezzel a módszerrel éveken keresztül lopta a vizet, az áramot és a gázt.

Az ügyész a perbeszédében elmondta, hogy fenntartja a korábbi állítását, miszerint a cselekményekben a zenész kezdeményező, irányító szerepe az évek során végig tapasztalható volt,

a felügyelete és irányítása alatt álltak a szabálytalan bekötések.

A mai tárgyaláson az ügyész elmondta, hogy

a büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként vette figyelembe a zenész és feleségének igazolt betegségeit,

súlyosító körülménynek vették Lagzi Lajcsi esetében a közszereplő személyiségének kihasználását, a társas elkövetést és a bűncselekmények elszaporodottságát, valamint azt, hogy hosszú éveken keresztül követték el a bűncselekményt.

A zenésszel szemben azt javasolja a bíróságnak, hogy Lagzi Lajcsit ítéljék hét év börtönbüntetésre, amiből vonják le a letartóztatásban töltött idejét, azzal, hogy a büntetés kétharmadának letöltése után szabadlábra helyezhető, valamint ítéljék 500 ezer forint vagyonelkobzásra. A feleségével szemben a büntetés mértékét az ügyész a minimumhoz közeli mértéket tartja indokoltnak, ami ebben az esetben két év.

Az ügyben a következő tárgyalás július 7-én lesz, ekkor fogják elmondani a védőbeszédeket, július 14-én pedig ítélethirdetést tervez a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!