kegyetlen

2021.02.26. 17:30

Az esküvő után három héttel baltával és késsel ölte meg feleségét a tatai szörnyeteg

A Tatabányai Törvényszék első fokon 17 év fegyházbüntetésre ítélt egy tatai férfit, aki késsel és baltával megölte a feleségét – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség pénteken.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Dr. Borbély Veronika, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész súlyosításért, a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Az esküvő után gyilkolt

A férfi a bűncselekmény elkövetése előtt három héttel vette feleségül az áldozatot. Azt tervezték, hogy az asszony a gyermekeivel a férfi tatai ingatlanába költözik, hogy egy családként éljenek. A nő 2019. augusztus 31-én meglátogatta a férfit, és onnan másnap délután szándékozott elmenni.

2019. szeptember 1-jén késő délután, 6 óra után érkezett bejelentés a rendőrségre az 51 éves tatai férfitől, miszerint megölte feleségét. A rendőrök megállapították, hogy a bejelentés valós és a helyszínen elfogták a férfit, majd a Tatai Rendőrkapitányságra előállították. A kihallgatása során K. László a bűncselekmény elkövetését beismerte, azonban a tettére magyarázatot adni nem tudott. A gyilkos letartóztatását 2019. szeptember 3-án rendelte el a bíróság.

A vádiratból kiderült, hogy a férfi augusztus 8-án vette feleségül áldozatát, akivel azonban az esküvő után is külön éltek. Azt tervezték, hogy a nő gyermekeivel együtt újdonsült férjéhez költözik Tatára, hogy aztán egy családként éljenek. Ezért találkoztak 2019. augusztus 31-én, a gyilkosságot megelőző napon is a férfi tatai ingatlanában.

A megalapozott a gyanú szerint a férfi 2019. szeptember 1-jén az esti órákban, tatai otthonukban

előbb egy baltával, legalább kétszer, nagy erővel, a fején megütötte a feleségét, majd egy vadászkéssel, három alkalommal mellkason szúrta.

Az ütések és a szúrások következtében a nő a helyszínen életét vesztette.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!