Bulvár-celeb

2021.05.22. 21:55

Ezt kell nézni a férfin: rögtön kiderül, mennyire erős ott alul

Mindig is izgalmas kérdés volt, vajon egy férfiról ránézésre meg lehet-e mondani, mekkora a szerszámja. Létezik, hogy egy másik testrész elárulja az intim méreteket? Most megszólalt a tudomány az ügyben, és eloszlatta a kétségeket...

Fotós: Shutterstock

Városi legenda lenne, vagy tényleg van összefüggés a péniszméret és az orr mérete között? Szinte mindenkit izgat a kérdés; a férfiak nem is hinnék, hogy a nők milyen elméleteket osztanak meg egymással a témáról. Az egyik szerint a középső ujjat kell nézni, a másik szerint a lábfej mérete árulkodik a szerszám hosszáról; de a legelterjedtebb elmélet szerint a férfi orrának hossza mutatja meg legbiztosabban, mennyi az annyi. Egy japán kutatócsoport úgy döntött, alaposan körbejárja a témát; és kiderült, hogy van összefüggés a péniszméret és az orr hossza között – írja a Ripost.

A februárban megjelent kutatási eredmények alapján minél hosszabb az orr, annál nagyobb a szerszám. A méréseket elhunyt férfiakon végezték; a péniszt felemelték és kinyújtották, hogy imitálják az erekciót, az orrot pedig a szemek közötti kiindulópontból mérték egészen az orrhegyig. Egyrészt kiderült, hogy az orr jobb odala hosszabb, mint a bal, másrészt bebizonyosodott, hogy akinek hosszabb az orra, annak hosszú a pénisze is.

Egyelőre az, hogy ennek mi lehet az oka, nem került tisztázásra; de egyes találgatások szerint genetikai okokkal lehet összefüggésben, és ez alátámasztja azt az elméletet is, hogy a férfiasság hossza már születés előtt eldől. Az is kiderült a kutatás során, hogy mennyi az annyi: a rövid orrhosszal bíró férfiak (4,5 cm) átlagos péniszmérete 10 centiméter, míg a hosszabb orrúaké (5,5 cm) átlagosan 13 centi volt.

Egy korábbi kutatásból az is kiderült, hogy más testrész is utalhat a férfiasság hosszára: méghozzá a mutató- és a gyűrűsujj közötti különbség. Ebben a kutatásban 144 koreai férfit vizsgáltak, és kiderült, hogy akinek rövidebb a mutatóujja, mint a gyűrűsujja, annak jó eséllyel nagy a szerszáma. A hosszú gyűrűsujj egyébként a kutatók szerint azt mutatja, hogy a férfi magzatkorában az anyaméhben sok tesztoszteronnak volt kitéve; így a fejlődéskor a pénisz is előnyben volt. Az biztos, hogy két péniszméret-elmélet már igaznak bizonyult, így a férfiak mérete nem titok többé a nők előtt.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!