a saját utunkat járni

2020.04.11. 06:53

Szeressük magunkat úgy, ahogy vagyunk – üzeni a twentees (videó)

A Linda a zenekar első friss dala a tavalyi, harmadik nagylemezük, a Balkon óta. Linda azokat jelképezi, akik a megfelelési kényszer helyett képesek csak a saját elvárásaikhoz alkalmazkodni.

Photo: Gabor Lenart - http://gaborlenart.com

Fotós: Lénárt Gábor

Nehéz megtalálni magunkat, nem beállni egy sorba, hanem a saját utunkat járni, elfogadni a belső és külső tulajdonságainkat, amikor akár a valós térben, akár az interneten körbe tekintve mindenki a másikhoz hasonlítja magát. Erre a megfelelési kényszerre reagál a twentees új dala, a szövegvideóval érkező Linda is.

A szám fő üzenete, hogy

szeressük meg magunkat, béküljünk ki magunkkal úgy, ahogy vagyunk.

Valamennyire mindannyian Lindák vagyunk és Lindák akarunk lenni: nincs olyan ember, aki képes elhajolni azoktól az előítéletektől, amelyekkel szembesül akár férfiként, akár nőként, tinédzserként, felnőttként, bármilyen minőségében.

A szöveget Kemény Gabriella költő-dalszerzővel közösen jegyzi Balázs Konrád, a zenekar frontembere. Ő mesélt a számról is: „Bár gimiben igyekeztem a menő srácok közé tartozni, mindig is szimpatizáltam azokkal, akik úgy tudnak önmaguk maradni, hogy nem vágynak bárki elfogadására vagy befogadására. Leginkább a felnőttkorba lépve jöttem rá, hogy

nem az a menő, aki mások miatt próbál változtatni magán, hanem az, aki kitart azon külső-belső jellemvonásai mellett, amelyek egyéniséggé teszik őt.

Gyakorlatilag azt énekelem meg a dalban, hogy megváltoztak a gimis hőseim. Az a ruha a szép, amiben jól érzi magát a viselője, és az a boldog, aki hű tud maradni önmagához.„

Bár egyelőre a twentees is a virtuális világba szorult, a koncertezést azonban már új basszusgitárosukkal, Melegh Tamással folytatják majd.

Borítókép: a twentees zenekar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!