Bulvár, celeb

2018.08.20. 16:16

Szegénység, dezertálás, ivászatok - megjelent Kimi Räikkönen önéletrajzi könyve

Az ismeretlen Kimi Räikkönen címmel megjelent a 2007-ben világbajnok Forma-1-es pilóta önéletrajzi könyve.

Munkatársunktól

Az egyelőre csak finnül olvasható kötetben a 38 éves sztár beszámol szegénységben töltött gyermekkoráról, amikor egy pici házban nőtt fel, amelynek az udvaron volt a vécéje. "A bátyám volt a szerelőm, egy régi mikrobuszban utaztunk a gokartversenyekre. Apám és anyám az összes félretett pénzüket a karrierembe fektették" - elevenítette fel a kezdeteket Räikkönen.


Húszéves korában a Brit Forma Renault sorozatba szerződött, csakhogy ekkor hívták be katonának is.

"Egyszer későn és részegen értem vissza a laktanyába, és attól tartottam, hogy ha megbüntetnek, akkor nem mehetek el a következő versenyemre. Így aztán kora reggel kiszöktem, mindenki engem keresett, én meg a tengerparton söröztem. Végül megállapodtam a hadsereggel, hogy ha visszamegyek, akkor hagynak versenyezni" - írta memoárjában.


A kimaradozásról később, már befutott sztárként sem mondott le, saját bevallása szerint 2012-ben 16 napon át egyfolytában bulizott a Bahreini és a Spanyol Nagydíj között. Utóbbit ennek ellenére harmadikként zárta. A könyv első kiadása napok alatt elfogyott Finnországban, és a hírek szerint már tíz országnak eladták a publikálási jogokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!