Bulvár, celeb

2018.05.10. 09:46

Virágzás Napjai: zenei műfajok és előadások sokfélesége pünkösdkor az Őrségben

Idén huszonötödik alkalommal rendezik meg az Őrség pünkösdi összművészeti fesztiválját, a Virágzás Napjait.

Kelemen Barnabás - Kokas Katalin hegedűművész házaspár, Bognár Szilvia Szokolay Dongóval és Vizeli Balázzsal, Lovasi András - Dr. Heidl György és Gábor Andor társaságában, Tóth Viktor - Lukács Miklós - Orbán György jazz trió, greCSÓKOLlár duó, SimorÁg TánCirkusz - felsorolni is nehéz, mennyi koncert, előadás lesz az Őrségben május 18 - 21. között a Virágzás Napjai művészeti fesztiválon.


Idén huszonötödik alkalommal rendezik meg az Őrség pünkösdi összművészeti fesztiválját, a Virágzás Napjait. A négynapos rendezvény nyitó koncertjén, május 18-án, pénteken este parasztzene szól az őriszentpéteri Pajtaszínházban - egyszer autentikus módon, másszor Bartók által feldolgozott formában - kiváló népzenészek és klasszikus zenészek közös előadásában. Az élő zenei programhoz kapcsolódik a Mozgóképek Bartókról című díjnyertes dokumentumfilm vetítése. Péntek este fellép még Tóth Viktor, Lukács Miklós és Orbán György zenei formációja, a Tóth Viktor Arura Trió.

 


Szombaton délelőttre a SimorÁg TánCirkusz Ember tenyerében, dinnyének magjában című előadása kínál még családi programot. Egy hajléktalan nő show-ja - ezt a címet viseli Szalai Kriszta egyszemélyes színházi darabja, amelyet szombaton este mutat be a Pajtaszínházban. Utána Grecsó Krisztián író és Kollár-Klemencz László dalszerző zenés irodalmi estje következik, a greCSÓKOLlár.


Május 20-án, pünkösd vasárnap a nagyrákosi Árpád-kori templomban Bach, Viadana, Purcell, Kurtág György és Jeney Zoltán művei hangzanak el Rajk Judit énekművész és Szalai András cimbalomművész előadásában. A program az őriszentpéteri Pajtaszínházban folytatódik, ahol a Gyarmati Fanni naplója alapján készült előadásával Hámori Gabriella színművésznő idézi fel a kort, melyben a Radnóti házaspár sorsa megpecsételődött. Ezután Lovasi András Kossuth-díjas rockzenész és Dr. Heidl György teológus, tanszékvezető egyetemi tanár dalai zárják a napot, két gitárra, énekhangra és barátságra. Közreműködik Gábor Andor ütőhangszereken.

 Május 21-én, pünkösd hétfőn reggel a kicsiknek szól a Pici bonbon - Góbi Rita táncművész, koreográfus előadása. Nagy László: Rege a tűzről és jácintról című, nagy erejű költői művét a felvidéki Csavar Színház művészei adják elő. Délután az Őrség kivételes műemléki helyszínén, a veleméri Fény templomában játszik Bach szóló műveket Kelemen Barnabás Kossuth-díjas hegedűművész, korhű építésű, 1771-es Januarius Gagliano hegedűjén. A rendezvénysorozatot a Zala Szimfonikus Zenekar és Bognár Ferenc zongoraművész őriszentpéteri koncertje zárja, ahol Mozart két zongoraversenye hangzik el.


További információ a Virágzás Napjai honlapján, Facebook oldalán, online jegyvásárlás a tixa.hu jegyoldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!