Bulvár, celeb

2018.05.10. 09:13

Dupla koncerten vezényli a Pannon Filharmonikusokat Kobajasi Kenicsiró

A nemzetközi karrierjét Magyarországon kezdő karmester szokásához híven a hangverseny műsora népszerű klasszikus művekből áll össze.

Kobajasi Kenicsiró világhírű japán dirigens május 16-án és 17-én, két egymást követő estén vezényli a Pannon Filharmonikusok zenekart (PFZ) a pécsi Kodály Központban.


Az együttes MTI-nek szerdán eljuttatott közleménye szerint a nemzetközi karrierjét Magyarországon kezdő karmester szokásához híven a hangverseny műsora népszerű klasszikus művekből áll össze.


A koncertet Mozart A-dúr zongoraversenye indítja, amelyet a zeneszerző két színpadi mű - A színigazgató és a Figaro házassága - "árnyékában írt" - áll az összegzésben.


A darabot nemcsak a bécsi mester életművében tartják a legnépszerűbb concertók között számon, hanem a műfaj modern kori történetében is.


Mindkét estet Hector Berlioz Fantasztikus szimfóniája zárja, amely a 19. századi programzene fontos előfutára - áll a PFZ írásos összegzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!