Bulvár, celeb

2018.01.25. 14:35

Így szolidarítanak a hírességek a Grammy-gálán

A zenei díjátadót is elérte a szexuális zaklatások és a nők diszkriminációja ellen Hollywoodból indult MeToo és Time's Up!-kampány.

A Grammy-gálát is elérte a szexuális zaklatások és a nők diszkriminációja ellen Hollywoodból indult MeToo és Time's Up! (Lejárt az idő)-kampány: a vasárnapi New York-i zenei díjátadón a mozgalommal való szolidaritás jeleként fehér rózsát viselnek majd a hírességek.


A hollywoodi sztárok és vezető filmes szakemberek, köztük Reese Witherspoon, America Ferrara színésznő és Shonda Rhimes producer néhány hete feketében és a Time's Up! kitűzőjével demonstrálták a szexuális zaklatások áldozataival való együttérzésüket és a változtatás iránti elkötelezettségüket a Golden Globe-díjátadón.


Az Amerikai Lemezakadémia gálájára a fehér rózsa kitűzését a héten szervezték meg a Timeís Up! támogatói. "Azért választottuk a fehér rózsát, mert az történetileg a remény, a béke, a rokonszenv és ellenállás szimbóluma" - írták a szerdán kiküldött emailben a szervezők.


Meg Harkins, a Roc Nation szórakoztatóipari cég marketing alelnöke hangsúlyozta: a kezdeményezésben minden résztvevő egyetértett. "Mind éreztük, hogy az elmúlt hónapok milyen politikai és kulturális változásokat hoztak" - magyarázta.


A fehér rózsa kitűzését vállalókhoz órák alatt több százan csatlakoztak, köztük az Atlantic Records társelnökei: Julie Greenwald és Craig Kallman, akik nemcsak a velük kapcsolatban álló művészeket, hanem a vállalat alkalmazottait is a szimbólum viselésére bátorították.


Harkis elmondta: a zaklatási ügyek eddig főleg a film, a televízió és a politikai élet világában vertek nagy hullámokat, a zenei életben még viszonylag csend van. Mindeddig Russell Simmons zenei mogul a legnagyobb név a szakmában, akit szexuális zaklatási vádak értek. Az alelnök szerint azonban előbb-utóbb a zenei ágazatot is megrázzák majd a botrányok. "Ha és amikor ez bekövetkezik, azonnal fel akarunk lépni. Még a válság előtt felemeljük a hangunkat, hogy majd képesek legyünk elhárítani azt" - jelentette ki.


Simmons ellen szerdán nyújtott be keresetet egy szövetségi bíróságra a 37 éves Jennifer Jarosik, aki azzal vádolja a Def Jam Rcordings lemezcég társalapítóját, hogy 2016 augusztusában Los Angeles-i házában megerőszakolta őt. Jarosik ötmillió dolláros kártérítést követel a bírósági dokumentumok szerint.


Simmons ezt a vádat is tagadja, akárcsak a korábbiakat. A New York Times decemberben három nő történetét publikálta, akik azt mondták, hogy Simmons a nyolcvanas és kilencvenes években követett el rajtuk szexuális erőszakot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!