Bulvár, celeb

2017.06.26. 11:13

Hajdú Péter ügyében Ausztriában is vizsgálódnak

A jelek szerint messzire nyúlnak a televíziós műsorvezető elleni vizsgálat szálai.

Egy külhoni bank iránt érdeklődnek élénken a magyar adóellenőrök, akik Hajdú Péter pénzügyeit vizsgálják - írja a Bors. A lap úgy tudja, a NAV emberei már fel is vették a kapcsolatot a társszervvel.


A Bors korábban megírta: másfél éve vizsgálják Hajdú pénzügyeit, különösen volt cégének, a Frizbi Entertainment Kft.-nek a pénzmozgásaira voltak kíváncsiak. Ennek kapcsán a napokban a TV2 Róna utcai székházát is megszállták a szakemberek, hogy a kft. és a kereskedelmi televízió szerződéseit vegyék górcső alá. Különös tekintettel a 2014–2015-ös évre.


A Frizbi Entertainment Kft. céget Hajdú egyébként tavaly év végén eladta egy Nagy-Britanniában bejegyzett vállalkozásnak, és annak ukrán cégvezetőjének. Méghozzá úgy, hogy egy év alatt a cég adósságait a nyolcadára csökkentette, a vállalkozás saját tőkéjét a 2015-ös 75 millióról közel félmilliárdosra gyarapította. Hogy mi történhetett az azóta eltelt fél évben, azt nem tudni, de a cégóriás jelenleg végrehajtás alatt áll.


A Bors megkereste Hajdú Pétert, aki állítja, hogy nem folyik ellene adónyomozás.


- Nem tudok arról, hogy bármilyen nyomozás folyna ellenem – szögezte le Hajdú. - Ausztriában soha nem volt semmilyen számlám. Ellenőrzés folyik az egyik volt cégemnél. Adóellenőrzés keretében az összes partneri szerződést bekérték. Ez normál eljárás keretében folyik. Ez teljesen normális. Hangsúlyozom, külföldön az én cégemnek nem volt számlája. Információnk szerint az ellenőrzés több szálon folyik.


A NAV egyik igazgatóságának kiemelt adóalanyok és társas vállalkozások ellenőrzési osztálya élénken érdeklődik egy osztrák bank iránt, amely talán mégis kapcsolatba hozható a magyar tévéssel. A lap úgy tudja, hogy az adóellenőrök felvették a kapcsolatot az osztrák társszervvel.


 

Borsonline.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!