Bulvár, celeb

2017.05.12. 18:59

Eurovíziós Dalfesztivál - Az olasz versenyző győzelmét számolták ki a Microsoftnál

A Microsoft által fejlesztett mesterséges intelligencia Francesco Gabbani, Occidentali Karma című dalának győzelmét jósolja, és a nemzetközi fogadóirodák szerint is ő lesz a befutó.

Az olasz versenyző, Francesco Gabbani a legesélyesebb a 62. Eurovíziós Dalfesztivál hétvégi kijevi döntőjének megnyerésére a nemzetközi fogadóirodák szerint.

A második helyre a kalkulációk alapján a portugál Salvador Sobralt pozicionálják, a harmadik helyre pedig a bolgár Krisztian Kosztovot.


A Microsoft által fejlesztett mesterséges intelligencia is Francesco Gabbani Occidentali's Karma című dalának győzelmét jósolja.

 


A Microsoft Bing Predictions a második helyre a svéd, a harmadik helyre pedig a bolgár indulót várja - tájékoztatta a Microsoft Magyarország pénteken az MTI-t.


A mesterséges intelligencia 2015-ben egyszer már eltalálta, hogy Svédország nyeri az európai dalversenyt.

A gép úgy látja, Francesco Gabbaninak 18 százalékos esélye van a győzelemre. Tőle alig lemaradva, 16,8 százalékos eséllyel Robin Bengtsson, a svéd versenyző következik. A harmadik helyen pedig a bolgár Krisztian Kosztov áll, akinek a Microsoft Bing Predictions 10,2 százalékos esélyt ad a végső diadalra.


A Microsoft mesterséges intelligenciája adatok összegyűjtésével és elemzésével készít valós idejű előrejelzéseket. Tevékenysége során három fő élő és elemezhető adatforrást használ: a webadatokat, a közösségi média bejegyzéseit, valamint a keresésekből nyert információkat. Ezeket vegyíti a régebbi adatsorokkal, majd elkészíti a jövőre vonatkozó "jóslatait".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!