Bulvár, celeb

2017.05.12. 21:48

Eurovíziós Dalfesztivál - A zenészek a döntőre készülnek, a britek kiszállnának a dalversenyből - Fotók a próbáról

A Nagy-Britanniában végzett felmérés szerint a megkérdezettek 22 százaléka nézi a szombat este Kijevben tartott döntőt.

Az Európai Unióból való kilépésről tartott népszavazás után a britek készek kiszállni az Eurovíziós Dalfesztiválból is - derült ki a pénteken, a döntő előtti napon közzétett közvélemény-kutatásból.


A többséget egyáltalán nem érdekli a dalfesztivál, nagyon sokan (44 százalék) bizonytalanok, 7 százalék pedig nem adott választ, de a határozott válaszadók 56 százaléka azt szeretné, ha Nagy-Britannia kiszállna a versenyből, 44 százalékuk pedig azt, ha maradna a YouGov közvélemény-kutató által május 8-9-én 1650 fős mintán elvégzett internetes felmérés szerint.

 

Eurovíziós Dalfesztivál - A zenészek a döntőre készülnek


2016. június 23-án a britek mintegy 52 százaléka szavazott a Brexit, az Európai Unióból történő kiválás mellett.

A közszolgálati televíziókat tömörítő Eurovízióból való távozást támogatók 76 százaléka szavazott a Brexit mellett, és 78 százalékuk 65 éves vagy annál idősebb - tette hozzá a YouGov.

Az ellentétes táborban 65 százalék szavazott az EU-ban maradás mellett, és 69 százalékuk 18-24 év közötti.


A felmérés szerint a megkérdezettek 22 százaléka nézi a szombat este Kijevben tartott döntőt. Közülük csak 9 százalék mondta, hogy a zene miatt nézi a dalfesztivált, 26 százalékukat inkább a brit műsorvezető ironikus kommentárjai vonzzák, 19 százalékot pedig inkább a gyakran giccsesnek nevezett eseményen gúnyolódás lehetősége érdekli.


Az Eurovíziós Dalfesztivál 1956-os megalapítása óta brit énekes öt alkalommal győzött a rendezvényen, legutóbb húsz éve, 1997-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!