Bulvár, celeb

2017.03.28. 18:12

Paolo Virzi kapta az olasz Oscart

Az év legjobb olasz filmesének járó díjjal jutalmazták Paolo Virzi rendezőt az "olasz Oscarként" emlegetett Donatello Dávidja díjak átadásán Rómában.

Virzi az elismerést Őrült boldogság című filmjéért kapta, melyet a szezon legjobb filmjeként is kitüntettek. Az alkotás egyik főszereplője, Valeria Bruni Tedeschi a legjobb színésznőnek járó elismerést kapta.  


A komédia középpontjában két nő áll, akik megszöknek a pszichiátriáról és kalandos útra indulnak Olaszországon át. A film az elmúlt év nagy kasszasikereinek egyike, a másik főszereplő, Micaela Ramazzotti - Virzi felesége - is esélyes volt a legjobb színésznő díjára. 


A Donatello Dávidja életműdíjat Roberto Benigni, Az élet szép című Oscar-díjjal jutalmazott dráma rendezője kapta. 


A Donatello Dávidja az Oscar-díjak mintájára a legjobb külföldi film, valamint az európai uniós országból származó legjobb film díját is kiosztja. Előbbivel Tom Ford Éjszakai ragadozók, míg utóbbival Ken Loach Én, Daniel Blake című filmjét jutalmazták. 


A díjazottak Donatello 1440-es világhírű szobrának, a Dávidnak a kicsinyített mását vehetik át.  


Dario Franceschini olasz kulturális miniszter a díjátadón hangsúlyozta, hogy a kormány a támogatások elmúlt években tapasztalt csökkenése után ismét erőteljesebben invesztál a kulturális területekbe.  


Az olasz kormány 2016-ban a filmipart szolgáló intézkedéscsomagot fogadott el, amely többek között lépéseket tesz a mozik támogatására. Az elmúlt években tapasztalt válság miatt ugyanis Olaszország számos moziját be kellett zárni - mondta el Franceschini. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!