Bulvár, celeb

2017.03.03. 12:49

A filmakadémia elnöke szerint az idei volt az egyik legjobb gála

Az egyik legjobb Oscar-díjátadó gála volt a vasárnapi, a felmerült problémákat pedig kezelni fogják - biztosította az amerikai filmakadémia tagjait emailben Cheryl Boone Isaacs, a testület elnöke.

A filmakadémia elnöke a tagságnak küldött körlevélben leszögezte, hogy a fiaskók ellenére túlnyomórészt van miért büszkének lenni az Oscar-ceremóniára, az olyan bakikat pedig, mint ami a legjobb film díjazottjának bejelentésekor történt, a bevezetendő változtatásokkal fogják elkerülni a jövőben. 


Isaacs "minden idők egyik legjobb - bár a legdrámaibb és legtöbb beszédtémát adó - Oscar-gálájának" nevezte a vasárnap este Los Angelesben megrendezett díjátadót, amelynek végén a díjazott film címét tartalmazó boríték összekeverése miatt először a Kaliforniai álom című musicalt hirdették ki győztesként, majd pár perc múlva kiderült, hogy a díjátadó legfontosabb trófeáját a Holdfény című film nyerte. 


A filmakadémia elnöke a büszkeségre okot adó mozzanatok közt említette a házigazda, Jimmy Kimmel "kifogástalan és könnyed" műsorvezetését, Justin Timberlake nyitószámát és A számolás joga című film egyik szereplőjét ihlető Katherine Johnson előtti tiszteletadást. 


Az elnök kitért a legjobb film díjazottjainak összekeverésére is. Mint írta, a lezajlott vizsgálat tisztázta, hogy az 

összecserélt borítékokért egyedül a PwC könyvvizsgáló cég két alkalmazottja volt felelős: nem követték a kijelölt protokollt, és amikor bekövetkezett a baj, nem léptek elég gyorsan, hogy korrigálják a hibát. Az életbe lépő változtatásokkal a továbbiakban ilyesmi nem fordulhat elő - ígérte. 


Isaacs ismételten kiemelte, hogy a filmakadémia különösen büszke arra, hogy a kavarodásban érintettek a hibát kezelték, beleértve a díjátadó Faye Dunaway és Warren Beatty párost és a két film alkotóit. 


"Az a jóindulat és alázat, amit a színpadon tanúsítottak, amikor az egész világ rájuk figyelt, jól mutatja a közösségünk művészeit összekapcsoló kötelék erejét" - fogalmazott az elnök az emailben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!