Bulvár, celeb

2015.10.20. 09:29

WOMEX - A Fonóban nyit az expo

Kedden van a magyar világzenei showcase nap a Fonó Budai Zeneházban.

A szerda esti megnyitóval elinduló budapesti világzenei expo, a Womex felvezetéseként ma tíz magyar produkció mutatkozik be a nemzetközi szakma előtt.


A program 18 órakor kezdődik, időrendi sorrendben a David Yengibarian Trio, a Fonó Zenekar, a Zombori, Meszecsinka, a Babra, a Kerekes Band, a Parno Graszt, a Góbé, a Dina, végül 23 órától a HolddalaNap lép színpadra, mindenki fél óra. Az előadók a Fonó nagytermében, a pajtában, valamint az előtérben zenélnek.   


A Fonó Budai Zeneház, a Hagyományok Háza és a Hangvető Zenei Terjesztő Társulás pályázatára a független hazai szakemberekből álló zsűri 95 jelöltből választott ki tíz zenekart. A showcase szervezőinek célja, hogy a hazai élvonal minél több ambiciózus szereplője mutatkozhasson be a nemzetközi világzenei élet prominensei előtt. A koncertek a nagyközönség számára is nyitottak.


Az idei - sorrendben 21. - Womexet, amely egyszerre vásár, fesztivál és konferencia, október 21-től 25-ig rendezik meg Budapesten, a helyszínek között lesz a Müpa, a Bálna, valamint az A38.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!