Bulvár, celeb

2015.09.14. 19:46

Zséda kapta a Szenes Iván-díjat

Az egykori neves dalszövegíró, zeneszerző, Szenes Iván emlékére a koncert mellett díjat is alapítottak, a legjobb férfi és női előadó, illetve a legjobb slágerfeldolgozás kategóriában.

Tízezren voltak vasárnap az egykori neves dalszövegíró, zeneszerző, Szenes Iván emlékére rendezett koncerten a főváros VIII. kerületében. Az est keretében Zséda vehette át a Kornay-Szenes Iván Díjat.

Idén immár ötödik alkalommal rendezték meg a Szenes Iván emlékkoncertet a józsefvárosi Rezső téren. Ezen a környéken élt és alkotott a szövegíró, itt született számos magyar sláger, már Szenes Iván édesapja, Szenes Andor is itt komponált Lehár Ferenccel és Kálmán Imrével annak idején - szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Szenes Iván emlékére a koncert mellett díjat is alapítottak, a legjobb férfi és női előadó, illetve a legjobb slágerfeldolgozás kategóriában. Munkássága elismeréseként idén Zséda kapta a Kornay-Szenes Iván Díjat. A vasárnapi emlékkoncerten az énekesnő a Hosszú az a nap című dalt is elénekelte, amelynek külön érdekessége, hogy a számot Szenes Iván egykor feleségének, Kornay Marianne-nak írta.

"Szenes Iván olyan szerző, aki igazán eltalálta az emberek érzéseit, gondolatvilágát. Slágerei sohasem veszítenek vonzásukból, ma is éppen olyan aktuálisak, mint amikor megszülettek. Műfajában egyedülálló művész volt, dalai örök klasszikusok, rajtuk keresztül számos mély történetet juttathatok el a nézőkhöz" - mondta Zséda.

Az énekesnőnek a színpadon a dalszerző lánya, Szenes Andrea, Bodrogi Gyula színművész és Gábor S. Pál zeneszerző nyújtotta át a díjat, amely egy muránói üvegből készült, kézzel készített egyedi piros lovacska és egy réztábla "A könnyű műfaj nem mindig könnyű" felirattal.

"Akkor nyertem el ezt a díjat, amikor Vastag Csaba kapta a férfi előadónak járó Szenes Iván elismerést. Még csak néhány hete, hogy közös duettet készítettünk, és most egy másik területen is összesodort minket az élet" - mondta a díjátadó kapcsán Zséda.

A Duna World csütörtökönként 20 órától Szenes Iván írta címmel sorozatot sugároz. A Szenes Iván emlékkoncert 2015 című háromrészes műsor - amelynek most volt a felvétele - várhatóan ez év utolsó heteiben kerül adásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!