Bulvár, celeb

2015.09.14. 10:17

Krampusz - nézze meg a horrorvígjáték első előzetesét!

A decemberben érkező film egyik különlegessége, hogy klasszikus bábutechnikával keltik benne életre a mesebeli szörnyeket.

Munkatársunktól

Kikerült az internetre a Krampusz című horrorvígjáték első előzetese. A film az andalító karácsonyi mesék paródiájaként is felfogható, amennyiben szenteste nem a szokásos jótét lények látogatják meg a történetben szereplő diszfunkcionális családot, hanem egy szerencsétlen fordulat folytán egy csomó szörnyeteg, akiket egy ősi démon, a Krampusz idézett meg.

A film egyik különlegessége, hogy a manapság diavatos számítógépes trükkök helyett klasszikus bábutechnikával keltik benne életre a mesebeli szörnyeket. Erről a trükkökért felelős Richard Taylor nyilatkozott nemrégiben:

Michael Dougherty rendező az elején megmondta, hogy extrém szintre akarja emelni a fizikai effektusokat. Tényleg 80 százalékban bábukkal dolgoztunk, később ezt turbóztuk fel imitt-amott számítógépes trükkökkel. Csodálatos élmény volt a klasszikus módszereket alkalmazni.”

Krampusz
(Angol nyelvű előzetes)
A rendező sietett leszögezni, hogy a Krampusz nem a megszokott rém, amiket a hagyományos horrorkomédiákban szoktak elővezetni. „Rengeteg régi illusztrációt néztem át, és komplex lénnyé gyúrtam a démont, aki nem egyértelműen sötét figura” – mondta Dougherty. A Krampusz egyébként azért sértődik meg, mert a filmbeli család elfordult a hagyományos karácsonyi értékektől, ami értékelendő motiváció.

(Krampus hazai bemutató: 2015. december 3.)

Címkék#film
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!