Bulvár, celeb

2014.12.28. 13:17

Kínában turnézik a Concerto Budapest

A Zeneakadémia rezidens zenekara a korábbi sikerek alapján telt házas koncertekre számít.

Négy kínai várost érintő turnét kezd hétfőn a Concerto Budapest. A Zeneakadémia rezidens zenekara a korábbi sikerek alapján telt házas koncertekre számít.

A komoly nemzetközi hírnévnek örvendő Concerto Budapest hétfőn este a dél-kínai Kuangcsouban, az év utolsó napján Hsziamenben, január elsején Csuhajban, zárásképp pedig január 3-án Sanghajban lép fel - ismertette a programot Keller András, a zenekar zeneigazgatója és karmestere.

A turnén az európai zenekultúra alapművei közül válogatott remekművekkel ismertetik meg a kínai közönséget, így hallható lesz többek közt Beethoven IV. szimfóniája és Dvorák IX., Új világ szimfóniája, a hangversenyek második részében pedig a bécsi újévi koncertek legnépszerűbb darabjai szólalnak majd meg, például Johann Strauss Kék Duna keringője, Császárkeringője vagy a híres Denevér-nyitány.

A zenekar rengeteg ráadással is készül, legutóbbi kínai fellépésén ugyanis hat ráadást is követelt a közönség - mondta Keller András. Hozzátette, hogy meglepetésekkel is készülnek a koncertekre, amelyeken ünnepi hangulatot szeretnének teremteni.

A Concerto Budapest két évvel ezelőtt járt már Kínában, akkor a kuangcsoui operaházban adtak óriási sikerrel szilveszteri koncerteket. A mostani meghívás ennek a sikernek az eredménye, és a korábbi több ezer fős, telt házas előadások után most is hasonló érdeklődésre és lelkes közönségre számít a zenekar - tette hozzá Keller András, aki a tervek között említett egy 2015-ös turnét is Rost Andreával és egy fiatal tehetség, Boros Mihály bemutatásával.

Címkék#Kína

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!