Bulvár, celeb

2014.12.16. 10:52

Gyerünk a moziba be: 51. heti filmpremierek

Csütörtökön 5 új filmet kezdenek játszani a hazai mozik. Köztük A hobbit várva várt harmadik részét!

Munkatársunktól

Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Elijah Wood, Hugo Weaving, Orlando Bloom, Luke Evans, Cate Blanchett, Ian McKellen, Christopher Lee, Osvárt Andrea - néhány húzónév a december 18-án a magyar mozikba kerülő 5 film stáblistájából.A műfaj is színes: fantasy, vígjáték, dokumentumfilm. Szóval ezen a héten is érdemes lesz ellátogatni a hozzánk legközelebbi filmszínházba. Gyerünk a moziba be!

A VÁLASZTÉK:

A HOBBIT - AZ ÖT SEREG CSATÁJA (The Hobbit: The Battle of the Five Armies) - Magyarul beszélő /3D/

Miközben sikeresen visszahódították otthonukat Smaugtól a sárkánytól, Zsákos Bilbo és barátai akaratlanul is halálos veszedelmet szabadítottak a világra. A dühöngő Smaug nőket és gyerekeket sem kímélve támad Esgarothra, a Tóvárosra. Mindeközben a visszaszerzett kincsektől megrészegült Tölgypajzsos Thorin Bilbo erőfeszítései ellenére hátat fordít barátainak és elárulja őket. Ennél azonban jóval nagyobb veszélyek is leselkednek a hobbitra és barátaira. Bár kizárólag Gandalf tud róla, Szauron szörnyű tervet forral.

A HOBBIT - AZ ÖT SEREG CSATÁJA
(Magyar szinkronos előzetes)

Rendező: Peter Jackson

Szereplők: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage

ESZEVESZETT MESÉK (Relatos Salvajes) - Magyarul beszélő

Az év legőrültebb, fergeteges vígjátékának főszereplői eljutnak arra a pontra, amikor betelik a pohár. Amikor nincs visszaút. Amikor elszakad valami és olyat tesznek, ami visszafordíthatatlan események láncolatát indítja el. Egy súlytalan flört a repülőgépen éppúgy váratlan fordulathoz vezet, mint amikor a pincérnő felismeri vendégében azt az uzsorást, aki tönkretette a családját. Két autós összekülönbözése a kanyargós hegyi úton könnyen vezethet halálos ámokfutásba, és egy bombaszakértőnél is elszakad a cérna, amikor autója lefoglalása után szembesül a végeláthatatlan bürokráciával. Aztán ott van az apa is, aki fiát szeretné megmenteni a börtöntől, de belefárad abba, hogy mindenki csak a pénzét akarja. És persze a menyasszony, aki az esküvőn döbben rá, hogy férje nemcsak megcsalta, de a szeretőjét meg is hívta a lagzira.

ESZEVESZETT MESÉK
(Magyar feliratos előzetes)

Rendező: Damián Szifron

Szereplők: Ricardo Darín, Leonardo Sbaraglia

SZEXTERÁPIA (The Little Death) - Feliratos (18)

Valahol Ausztráliában, egy idilli, szép házakkal szegélyezett utcában öt pár lakik. Vannak köztük friss házasok, a megszokásba beleunt gyerekesek, eljegyzésben, illetve gyermekáldásban reménykedők. Egyvalami közös bennük: mindannyian titkos szexuális vágyakat dédelgetnek, és szenvedélyeik hajszolása abszurd és komikus helyzetekbe sodorja őket. A Szexterápia az orgazmus köré építi az öt történetszálból összefonódó cselekményt, de a testiségen kívül másról is szól: szerelemről, önzésről és önzetlenségről, hazugságságról és őszinteségről, és legfőképpen az egymás közti kommunikációról. A helyenként meghökkentő, máshol megható, egy ponton összetalálkozó történetek könnyed szórakozást ígérnek sok nevetéssel, ugyanakkor tabukat feszegetnek és elgondolkodtatnak a párkapcsolatok működéséről is.

SZEXTERÁPIA
(Magyar feliratos előzetes)

Rendező: Josh Lawson

Szereplők: Bojana Novaković, Ben Lawson

ZŰRÖS OLASZ ESKÜVŐ (Un matrimonio da favola) - Magyarul beszélő

Öt gimnáziumi osztálytárs, akik az iskolában elválaszthatatlanok voltak egymástól, az érettségi után húsz évvel újra találkoznak. Daniele – az egyetlen, aki karriert futott be – meghívja a többieket a Barbarával tartandó esküvőjére Zürichbe. Barbara annak az ismert svájci bankárnak a lánya, akinek Daniele dolgozik. Az egykori osztálytársak lelkesen fogadják a meghívást, amely jó alkalom egy baráti összejövetelre, habár velük az élet nem volt ilyen bőkezű: mindnyájuknak voltak céljaik és álmaik, de senkinek sem sikerült megvalósítania azokat. Mikor az öt barát újra viszontlátja egymást, feléled bennük az egykori tűz és cinkosság: azon kapják magukat, hogy újraélik az életüket és álmaikat. A svájci hosszú hétvége alatt félreértések áradatában lesz módjuk arra, hogy helyre tegyék a sorsukat. Komikus helyzetekben és kalandos, váratlan fordulatok során az öt barát kibillen az átmeneti egyensúlyból, és végre mindenki összeszedi a bátorságát ahhoz, hogy megmutassa valódi természetét.

ZŰRÖS OLASZ ESKÜVŐ
(Magyar szinkronos előzetes)

Rendező: Carlo Vanzina

Szereplők: Osvárt Andrea, Luca Angeletti

VATIKÁNI MÚZEUM 3D (The Vatican Museums 3D) - Feliratos

A Vatikáni Múzeum 3D című exkluzív dokumentumfilm soha nem látott minőségben tárja a nézők elé a Vatikáni Múzeum kétezer éves múltra visszatekintő gyűjteményének legkiemelkedőbb műalkotásait és a Sixtus-kápolna lenyűgöző freskóit, a Múzeum igazgatója, Antonio Paolocci professzor kalauzolásával. Az Ultra HD 4K minőségben forgatott és a 3D technológiát maximálisan kiaknázó filmben többek között olyan remekművekben mélyülhetnek el a nézők, mint Michelangelo, Raffaello, Leonardo da Vinci, Giotto és Caravaggio műalkotásai, a Laokoón-csoport továbbá 19.-20. századi művészek, köztük Van Gogh, Chagall és Salvador Dalí festményei. Marco Pianigiani rendező látványos kamerabeállításokkal és ünnepélyes zenei aláfestéssel mutatja be a múzeum és a kápolna legfontosabb műtárgyait, melyek évente 5,5 millió turistát vonzanak a katolikus egyház központjába. A festmények és freskók szemléltetésénél újfajta térábrázolási filmtechnikát alkalmaztak: a nagy felbontású képrészletek a síkból kiemelkedve mélységet is adnak a műalkotásoknak. Ez az új nézőpont a 3D vetítéstechnikával kombinálva lehetővé teszi a nézők számára, hogy még jobban elmélyülhessenek a festmények részleteiben.

VATIKÁNI MÚZEUM 3D
(Magyar feliratos előzetes)

Rendező: Marco Pianigiani

Címkék#film

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!