Bulvár, celeb

2014.07.03. 15:21

Budapest Bár: minden énekes ott lesz a Budapest Parkban

A Budapest Bár mind a tizenegy énekese színpadra lép július 8-án kedden a Budapest Parkban. Ez lesz a népszerű produkció egyetlen ilyen nyári koncertje.

Az esten a Budapest Bártól megszokott régi slágerek mellett a tavasszal megjelent ötödik album, a Húszezer éjszakás kaland dalai is elhangzanak. A koncerten Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Németh Juci, Rutkai Bori, Szűcs Krisztián, valamint a csapathoz idén csatlakozott Mező Misi is énekelni fog - közölték a szervezők az MTI-vel.

Ez lesz nyáron az egyetlen alkalom, hogy Kiss Tibor, aki egyéb elfoglaltságai miatt 2014 őszéig "szabadságra ment" a zenekarból, fellép a Budapest Bárral.

A Húszezer éjszakás kaland című új lemezen a Budapest Bár védjegyévé vált régi magyar sláger-átdolgozások és újabb hazai dalok átértelmezett változatai mellett a produkció történetében először a zenekar énekeseinek saját dalai is hallhatóak; a címadó számot Szűcs Krisztián kifejezetten a Budapest Bár számára írta. Ősszel egy újabb Budapest Bár-album várható, egy borongósabb, melankolikusabb anyag.

"Amikor elkezdtem a Budapest Bárt, az volt a célom, hogy a cigányzenekar teljesen másképpen szólaljon meg, mint általában szokott. Néhol az elektronikus tánczene elemeit is beépítettük, mégis megőriztük a cigányzene összetéveszthetetlenül más hangzását. Az énekesek eltérően gondolkoznak a zenéről, mint mi, zenészek, és ez nagyon inspiráló" - idézte Farkas Róbertet, a Budapest Bár zenekarvezetőjét a közlemény.

A Budapest Bár 2007 nyarán egy VIII. kerületi bérház 3. emeleti lakásában alakult a korábban a Kistehén Tánczenekarból és a Romano Dromból ismert Farkas Róbert hegedűs kezdeményezésére. A zenész magyar alternatív zenekarok énekeseit hívta el, akiket arra kért, hogy a század első évtizedeiben kávéházakban, bárokban, elegáns mulatókban és régi filmekben elhangzott slágereket énekeljék el cigányzenészekből álló zenekara kíséretével - ez volt benne a "csavar", amely egyedülállóvá tette a műsort.

A Budapest Bár zenekarban Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (tangóharmonika), Farkas Richárd (nagybőgő) és Kisvári Ferenc (dob, ütőhangszerek) szerepel. A produkció az elmúlt hét évben a hazai zenei élet egyik legsikeresebb és legnépszerűbb formációjává vált. A több tízezer eladott lemez mellett mintegy száz színházi előadás, országos és külföldi koncertturnék követték egymást, 2012-ben a csapat a londoni nyári olimpiához kapcsolódó nemzetközi fesztiválon is játszott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!